Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 4 de febrer del 2015

Cingles de Bertí: Castell de Popa


Diumenge 1 de Febrer del 2015.

Excursió força planera i relativament curta i fàcil, amb 250 metres de desnivell, sobretot per la pujada al castell, i 9 quilòmetres entre anada i tornada que es fan en la seva majoria per pista. 

Sortim des de Castellcir, on hem arribat seguint la C-59 fins una mica abans de Moià i deixant el cotxe al final del poble, a uns aparcaments en bateria que hi ha darrere de la església. Al davant mateix dels aparcament agafem una pista que baixa, al costat mateix hi ha un petit parc infantil, i l'hem de seguir durant tota l'estona fins arribar sota de la muntanya del castell, on ens hem de desviar per agafar un corriol que puja fins el castell.

Iniciem la marxa
Al cap d'un quilòmetre i poc de trajecte veurem que la pista continua recte o gira cap abaix a la dreta,. Nosaltres seguim recte i al cap de poc arribem a la granja de Ca l'Antoja, passant per la seva esquerre.

Passem pel costat d'una granja
Castell de Popa al fons
Al cap de poc de passar la granja ens endinsarem en un bosc i agafarem la pista de la dreta, crec que hi ha un cartell que indica cap el castell. Al cap de 50 o 60 metres veurem una tanca pel bestiar que hem de travessar i deixar tancada.


Passem una tanca
Ja queda poc
Travessem un prat i quan la pista gira lleugerament cap a la dreta, si ens hi fixem a l'esquerre, veurem que hi ha un conjunt de fites fetes de pedra que hem de seguir. A partir d'aquí iniciem la pujada seguint un corriol per la muntanya. 

Sortim del camí i seguim les fites de pedres

Petit corriol que seguirem fins arribar al castell
Després d'una estona de pujada arribem al castell.

Foto de grup

Castell de popa

Pugem al castell

Sergi amb el Castell de Popa
El Castell de Popa està situat sobre una roca que deu fer 20 metres per 60 o 70 de llarg. Per accedir hi ha una escala de pedra que ens porta fins a dalt. Es diu castell de "Popa" perquè des de baix sembla la popa d'un castell. Nosaltres pugem al castell i explorem les seves restes.
Tot hi que no és perillós s'ha d'anar una mica en conte si anem amb nens, vigilant-nos en tot moment, ja que hi ha alçada i s'han d'anar en conte no s'apropin gaire a la cinglera.

Escala de pedra per accedir al castell
Porta d'entrada del castell













Base del castell
Castell des de baix

Després d'explorar durant una estona el castell ens resguardem del vent gelat que bufa i dinem.


Una vegada hem acabat de dinar, com que fa molt fred, tornem cap els cotxes, desfent el camí d'anada.