Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 19 de setembre del 2015

Volta als cingles de Queralt : Berguedà

Diumenge 13 de Setembre del 2015

Avui toca donar una volta pels cingles de Queralt, una sortida una mica dura, 580 metres de desnivell i prop d'11 quilòmetres, amb baixades i pujades una mica tècniques, però amb molt bones vistes i amb  varietat de paisatges.

Ens dirigim cap a Berga, i sense arribar a entrar, agafem la sortida passada Berga direcció el Santuari de Queralt, fins arribar a l'urbanització Balcó del Berguedà, on deixem el cotxe. De seguida veiem a l'altre banda de la carretera un cartell que ens indica Queralt cap amunt o cap a l'esquerre, agafem el corriol que va cap a l'esquerre i segueix paral.lel la carretera per on hem vingut, tornarem per l'altre camí.
Al principi és força pla i continuem així una bona estona, seguint les marques grogues i blaves que ens acompanyaran durant gran part del recorregut. Arribem fins un rierol originat a la Font Calenta, seguim el rierol cap amunt i comencem a pujar.

Sergi i Lucía seguint el rierol de la font Calenta
Marta i Dani seguint el rierol
De moment encara és pla
Comença la pujada
Després d'una forta pujada arribem a la Font Calenta, que neix d'una deu i d'una mina d'aigua a la vegada. Allí descansem una estona. 
Naixament de la Font Calenta

Mina d'on surt l'aigüa
Font Calenta
Tot i que pel nom ho sembli l'aigua no està calenta, almenys que quan nosaltres varem anar. Continuem el camí passant per sobre el rierol a pocs metres del seu naixement. Continua la forta pujada fins arribar a una pista que seguim cap amunt. Comencem a tenir bones vistes de les muntanyes del voltant.


El paisatge canvia i caminem entre abets



Seguim la pista i anem pujant. Bones vistes i pujada dura, fins arribar a una nova pista que seguim per la dreta.

Peques descansant una mica
Aprofitem una balma que hi ha al costat del camí i des d'on hi ha molt bones vistes per dinar. Des d'allí es veuen contínuament passar voltors per les muntanyes dels voltants. Al llarg de tot el recorregut tornarem a veure'ls.

Dinant i descansant una mica

Muntanyes del davant per on passarem més tard
Una vegada recuperades les forces re emprenem la marxa. Al cap de poc, just després d'una corba i on comença una nova pujada forta, haurem de deixar la pista i agafar un corriol que hi ha a la dreta, ens hem de fixar en les marques de pintura. Comencem a caminar enmig del bosc, per gespa i abets. El camí és força agradable. Arribem fins un coll amb un pal indicador, agafem el corriol de la dreta. Al cap de poc les vistes són espectaculars.

Coll on girem a la dreta


Un dels voltors que contínuament passen a prop

Agafem un tram de baixada tècnica
Nou balcó amb vistes


Caminem al costat de les cingleres

Foto de grup

Vistes i més vistes


Divisem al fons el santuari i Berga




Cada vegada més a prop

Ja queda poc



Després d'una baixada força tècnica arribem al camí de ronda del santuari, força arreglat i plà. Tenim dues opcions, agafar l'esquerre, cap a la font del Bou, o a la dreta, camí dels miradors. Agafem el de l'esquerre, el santuari queda a 600 metres. Trobem alguna capella al costat del camí.

Sergi i Raúl en una de les capelles

Martí i Dani a la font del Bou
Seguint un camí força pla i maco arribem a la font del Bou, que no raja. Encara així el racó és molt agradable i hi ha unes taules de pedra per fer pícnic. Marta Dachs, crec que aquesta no la tens al teu bloc ; ).

Taules i cadires de pedra al costat de la font

Després de deixar enrere la font del Bou arribem a la Santa Cova on va trobar-se la verge. Ens hi acostem i gaudim de les vistes.



Sergi i jo
Rèplica de la verge on es va trobar
Santuari de Queralt
Vitralls
Un cop visitat el santuari, visita ràpida, anem al bar que hi ha al costat i prenem alguna cosa. Després d'una bona excursió entre de meravella. Ara només ens queda baixar per les escales, pot carregar una mica tant esglaó, es prop d'un quilòmetre baixada, i arribar al cotxe. 

Hem sortit a les onze i arribem a dos quarts de set, a pas tranquil i fent varies parades. Contents tornem cap a casa.