Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 16 d’octubre del 2014

Barranc de la Font Seca o de Santa Caterina (Montserrat)

Dissabte 4 d'Octubre del 2014.

Des de feia temps tenia ganes de tornar a fer aquest barranc, i aprofitant que varem deixar als peques amb la meva mare vaig anar amb la Marta, per a que pogués fer el seu primer barranc, i la Helena, el Jorge i el Cristian.

El barranc de la Font Seca és un barranc sec fàcil amb 5 ràpels, el més gran de 25 metres, encara que es pot fraccionar. Amb una corda de 40 tenim suficient, sempre que fraccionem el ràpel de 25, sinó haurem de fer servir una de 50. Hi ha nombroses cordes per poder baixar alguns ressalts, no recordo quantes hi havia, però més de 10, poder fins a 15. En algun tram les varem trobar a faltar i es va muntar un ràpel curt.

Tot i que inicialment són 5 ràpels nosaltres varem fer 7, degut a que en un lloc faltava la corda i en un altre, tot hi haver-hi corda, ens va semblar millor muntar-lo.

Aquest barranc es ideal per fer-ho en un matí i dinar a casa. Des del cotxe fins al principi del barranc hi ha 1 hora, i per baixar el barranc es pot trigar entre 2 i 3 hores. El retorn és immediat, ja que el barranc acaba al parking.

Ressenya de barranquismo.com

Deixem el cotxe en l'àrea de pícnic que hi ha a les coves de Collbató i comencen a caminar per arribar pel camí de les bateries fins l'inici del barranc. Passem per Collbató, ho travessem i iniciem la pujada al Monestir pel camí de les bateries. 
Montserrat des de Collbató

Pujant pel camí de les bateries



Anem pujant pel camí de les bateries gaudint del paisatge. Quan passem pel costat d'una gran estelada pintada a la roca és moment d'estar atent, doncs al cap de 5 minuts, en una corba tancada a la dreta, veurem a la dreta l'inci del barranc, amb una mena de xarxa metàl.lica que reté un tram de terreny. Una mica abans veurem la font Seca, una construcció de pedra que es veu a 15 metres però que al apropar-se queda amagada. Ens equipem i comencem el descens, trobant nombroses cordes nuades per superar resalts  de 2 a 5 metres.








































Una vegada acabem el barranc arribem a l'àrea de la Salut, on prenem unes cerveses i planifiquem les properes sortides. Això d'acabar el barranc a un xiringuito és genial. Després agafem els cotxes i a dinar a casa. .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada