Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 9 de març de 2015

Turó de l'Home pels Castellets i les Agudes - Montseny

Dissabte 7 de Març.

Tenia ganes de carenejar una mica, i com que sabia que si pujava al Turó de l'Home pels Castellets podria fer una carena fàcil i propera, la Helena i jo varem anar cap allí. 

La carena és fàcil, encara que s'ha de vigilar, doncs hi ha força alçada i una relliscada en algun lloc delicat pot tenir tràgiques conseqüències. Portaven una corda per si feia falta, però no la varem utilitzar, tot i haver-hi neu i gel en alguns punts. 
El Castellets són uns promotors rocosos que haurem de grimpar per accedir a les Agudes. 

Vaig baixar-me un track de la wikipedia Orrius Team Castellets i el varem seguir en tot moment, encara així el recorregut és fàcil de seguir. 

Deixem el cotxe a l'àrea de Ses Ferreres, situada entre Santa Fe i Sant Marçal. Si venim de Santa Fe trobarem varis quilòmetre de corbes, i hi haurà un moment que trobarem a la dreta una àmplia explanada per aparcar. Deixarem allí el cotxe, traspassem la carretera i ens endinsem per un camí a l'altre cantó de la carretera. A partir d'allí només hem de seguir les marques vermelles, força nombroses,  fins després passar la cadena, on al cap de poc trobarem marques grogues que seguirem, endinsant-nos en la part més difícil i amb més pati. Si volem podem continuar seguint les marques vermelles, accedint a les Agudes però per un recorregut més fàcil.

Nosaltres varem trigar 3 hores en pujar tranquil·lament a les Agudes, segurament el fet d'haver neu i gel ens va alentir una mica, i mig hora més fins arribar al Turó de l'Home. Per baixar varem trigar poc més de dues hores, però aquí la neu i el gel ens va alentir bastant, doncs era baixava, relliscava, i encara que no era perillós era fàcil caure. És una ruta molt maca i amb molt bones vistes, sobretot en un dia clar.

Són 750 metres de desnivell i 9 quilòmetres de recorregut. 

Arribem a Ses Ferreres i a les 8:30 comencem a caminar. Travessem la carretera i seguim les marques vermelles. El dia és clar i hi ha molt bones vistes. Dimecres va nevar i encara hi ha força neu.

Vistes del Matagalls
Jo i Helena amb els Castellets al fons

Hi ha força neu
El camí arriba a les roques i comencem a grimpar una mica. De moment no és difícil ni perillós.


Comencem a grimpar
Seguim les marques vermelles
La Helena va en tot moment obrint camí
Arribem a la cadena
Jo davant la carena per on pujarem grimpant

Poc després de passar la cadena ens haurem de fixar, doncs haurem de deixar les marques vermelles i seguir les grogues, una mica difuminades i difícils de veure en algunes ocasions.  

Helena desgrimpant
Encara ens queda una mica

Anem superant varis promotors rocosos i apropant-nos poc a poc al nostre destí. No és difícil, però s'ha de vigilar al pujar.

Jo amb les muntanyes nevades del Pirineu al fons
Recorregut que hem anat seguint.

Ja gairebé ja hi som
Després de superar el tram més vertical i difícil arribem a les Agudes, el segon punt més alt del Montseny, de 1703 metres. Allí descansem una mica i la Helena, com li ha sabut a poc, s'anima per accedir al Turó de l'Home, a poc més de mig hora d'on estem.Al fons Santa Fe
Hi ha molt bones vistes des d'aquí
Matagalls des de les Agudes
La Helena incansable es dirigeix cap el Turó de l'Home
Les Agudes es van queden enrere
Decidim anar al Turó de l'Home crestejant una mica, sense seguir el camí. És un recorregut força planer i amb bones vistes. 

Vistes d'un cantó des de la carena
Vistes des de l'altre cantó
Arribant al Turó de l'Home
Arribem al Turó de l'Home, però el fortíssim vent ens fa marxar aviat. Tornem cap a les Agudes, sense arribar-hi, on no bufa el vent i parem a dinar.

Turó de l'Home


Acabem de dinar i ens dirigim a les Agudes, sense arribar-hi. En el moment que trobem una fita amb marques de GR 5.2 ens desviem a l'esquerre seguint el GR i comencem a baixar. Hi ha pendent, i el fet d'haver-hi neu ens fa anar més lent de ho normal. Si no hi hagués neu el camí seria força fàcil de seguir. Seguint les marques de GR en tot moment, fins acabar la baixada.

Travessem una tartera

Vista dels Castellets i de les Agudes des de la tartera


Quan s'acaba la baixada arribem a una pista, continuem seguint el GR. Arribem a un punt on la pista es bifucar, agafem la branca de la dreta i al cap de poc arribem a la carretera. La travessem i anem cap a la dreta. Hi ha un camí que puja per un turonet, hi ha un camí més evident que queda a l'esquerre que no hem d'agafar. Seguim el camí que puja i al cap de poc arribem al aparcament, on finalitzem la sortida.