Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 17 de juny de 2015

Ferrada Gorges de Salenys : Les Gavarres

Diumenge 7 de Juny del 2015

Primera ferrada de grup, com no podia ser d'un altre manera facileta. La riera de Salenys és una via ferrada fàcil, ideal per iniciar-se, sense gaires complicacions ni gaire alçada, dividida en varis trams que poden fer-se o saltar-se de manera independent, amb nombrosos ponts, parets de roca i fins hi tot un ràpel no obligatori. La ferrada es pot fer en poc més d'una hora, sense ràpel, però nosaltres, al anar amb nens i ser un grup sense gaire experiència varem trigar dues hores i mitja.

Aquest diumenge som vuit, tot i que faran la ferrada el Sergi (10), la Lucía (11), el Izan (8), la Marta, la Silvia i la Montse. El Martí i jo no la varem poder fer, doncs el Martí encara és massa petit per fer-la, té gairebé set anys, i jo em vaig quedar amb ell, tampoc passava res, doncs l'havia fet cinc cop abans. El Sergi feia la seva segona ferrada, i la Lucía, l'Izan, la Silvia i la Montse s'estrenaven.

Deixem el cotxe al restaurant Font Picant, de Bell-Lloch, molt a prop de Santa Cristina d'Aro, pensant que l'aproximació sería curta, però al final va resultar ser més llarga de l'esperada, d'una hora i quart amb un sol que picava força. Des del restaurant s'ha de travessar la carretera per sota i travessar dos ponts, passat el segon pont hem de tirar cap a la dreta, crec que hi ha indicador cap a la riera, i seguir fins que s'acaba la pista, que acaba en una planta embotelladora. Llavors agafem la riera per la dreta i la seguim cap amunt fins a trobar la ferrada. 

Hi ha un altre aproximació més propera segons de , però com s'han produït actes vandàlics als cotxes preferim aquesta opció. Més tard vaig veure que es podia arribar en cotxe fins la planta embotelladora, passant pel camping Ridaura Llagostera. Si mireu el Google Maps veureu que hi ha una pista que arriba fins allí, paral·lela a la riera de Salenys, quedant-se l'aproximació en un quart d'hora. Jo si hagués de tornar ho faria per aquí.

Després d'hora i quart d'aproximació arribem a l'inici de la ferrada. Ens equipem i comencem a fer-la.
S'ha de dir que hi havia cascs per tots, però les dones, com que no volien sortir amb cascs amb les fotos van decidir no posar-se'l. Molt malament.

Inicialment hi ha un petit pont format per dos cables que acaba en un paret.

Marta i Sergi són els primers
Izan travessant el primera pont
El segueix la LucíaQuan acaba el tros de paret la ferrada continua per un petit congost força estret força fàcil.


Martí espera al final del petit congost
Marta i Sergi al congost


Finalitzat aquest primer tram de ferrada continuem riera cap amunt per trobar el segon tram.


Ens situem al marge esquerre de la riera i trobem un altres pont, aquest més llarg que el primer, que continua per una paret.
Silvia travessant el pont


Silvia i Lucía a la paret
Al final d'aquest segon tram hi ha un pont llarg dividit en dos parts per un arbre. Es fa fàcilment.
Sergi travessant el pont

Acabat el segon tram avancem una mica per la riera i trobem un nou pont, curt i més fàcil encara. Com que no hi ha altre opció Martí ho fa amb la Marta. És molt fàcil i no hi ha problema en fer-ho.

Marta i Martí travessant el pont
La ferrada continua per la paret i continua per un nou pont. Aquí hi ha una escapatòria, indicada com escala del diable, que et porta al final de tot de la ferrada. Com que Martí i jo no podem continuar seguint la ferrada agafem aquesta opció. S'ha d'anar amb compte, doncs és una pujada que rellisca no gaire fàcil de seguir. 


La ferrada continua pel cantó esquerre de la riera. Una mica més endavant hi ha la possibilitat de fer un ràpel, nosaltres però preferim no fer-ho. De nou es torna a travessar un nou pont que et deixa a la part més difícil de la ferrada, la paret final, on hi ha una mica més d'alçada.

Seguint la paret i després de passar una cantonada trobem una escala força estreta que ens durà a dalt. Ara només falta travessar el darrer pont.Sergi travessant el darrer pont
Izan i Montse pujant per l'escalaLucía finalitzant la ferrada
Silvia acabant la ferrada
Una cop travessant el pont hem de seguir un camí que ens porta cap amunt i de seguida desviar-nos a l'esquerre, a la següent cruïlla a la dreta i després, quan arribem a un camí ample cap a l'esquerre. Veurem al cap de poc un indicador cap a la font del Penedès, el seguim, passem la font i continuem uns cinquanta metres i veurem un altre indicador cap a la riera de Salenys, l'agafem i després d'una forta baixada arribem a la riera de Salenys, des d'on hem de refer el camí per on hem vingut.

Ha estat una sortida divertida, i tots estan contents, cansats i amb ganes de repetir un altre ferrada més endavant.