Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 10 de novembre del 2015

Volta per la Serra de Busa : Vall de Lord (Solsona)

Dissabte 7 de Novembre

Preciosa volta circular per la Serra de Busa. En total uns 18 quilòmetres i 1300 metres de desnivell. La ruta en sí no és difícil, té alguns punts una mica delicats però fàcils de fer, però és llarga i té desnivell. Set hores i mitja d'excursió a bon ritme amb mig hora per dinar i alguna petita parada per fer fotos. Farem el Cogul, seguirem la cinglera, i visitarem el Capolatell, també anomenada "Presó de Busa". Durant el recorregut gaudirem en tot moment del paisatge, d'unes vistes precioses i de boscos encantadors. Seguirem tota la cinglera fins arribar a la "Presó de Busa", amb la Vall de Lord als nostres peus i després baixarem la cinglera per un petit pas amagat al costat del mirador del Cogul.  

Aquesta ruta va ser estreta de la web d'Orrius Team. Recomano baixar-se el track d'allí, doncs hi ha molts camins i és molt fàcil equivocar-se.

Deixem el cotxe a una petita zona d'aparcament a la dreta de la carretera, al costat del pantà de Llosa de Cavall, passat un túnel i poc abans del pont que el travessa. 

Aquest cop vaig amb alguns companys de Senderismoymas.com : la Mercè, l'Aroa, la Montse, el Pere, el Jose Manuel (administrador) i un servidor. 

Fa un dia clar i assolejat, perfecte anar d'excursió. Agafem el camí que surt de l'aparcament i comencem a pujar. Quan el camí es fa pla i abans de començar a baixar, collet dels Llengots, agafem un camí de pujada a la dreta, hi ha una fita i un petit cartell a un arbre adalt. De seguida trobem un petit pas equipat amb cordes que ens ajuda a pujar.  

Aroa i Mercè deixant enrere el primer tram de pas equipat.
Les vistes són precioses
Continua el tram equipat

Seguint el camí entre mig de pins
Trobem un nou pas equipat

Montse travessant el pas equipat

Resseguint per baix la paret trobem un pas a la dreta que s'enfila decididament cap amunt. El seguim i després baixem a l'altre costat de la cinglera, arribant a les restes del Mas de Trasserres.  

Pere inicia la baixada
Mas de Trasserres
Passem per darrere el mas i girem cap a la dreta direcció cap els cingles de Busa. Arribem a una pista i la seguim per l'esquerre.


Cingles de Busa

Deixem el mas enrere


Veiem un arbre amb dos cartells. Agafem el que assenyala el camí pla de la dreta, més tard tornarem per l'altre camí. El seguim i poc a poc va pujant, al cap d'una estona trobem una mena de tanca a l'inici d'un nou camí que puja i l'agafem.  Al cap de poc iniciem una forta puja a la dreta que ens durà al Grau de Vilamala.




Montse i Pere pujant
Tossal de les vídues, on vaig estar-hi fa dos mesos




Un cop arribem al grau de Vilamala tornem a gaudir d'unes vistes precioses. Davant tenim un pla i al fons muntanyes. En contes de seguir el camí que baixa agafem un petit corriol a la dreta i anem resseguint les cingleres de Busa i gaudint de les vistes.



Tot el grup: Pere, Mercè, Aroa, Montse, Dani i Jose Manuel.
Vistes de la Vall de Lord
Cingles de Busa que hem resseguit
Cim del Cogul


Arribem al Cogul


Continuem per la cinglera




Resseguint el camí fins arribar a la Creu de Capolat, des d'on hi ha molt bones vistes. Continuem caminant i al cap de poc arribem al pont de la "Presó de Busa" i d'allí continuem el camí fins arribar al mirador de Capolatell.

Mirador de la Creu de Capolat
Pont de la presó de Busa

Vistes des del mirador de Capolatell
Aprofitem per dinar i descansar una mica
Un cop descansats tornem cap enrere fins arribar al mirador de la Creu de Capolat, on si ens hi fixem, a la dreta veurem un petit pas que baixa per la dreta. Anant en conte doncs té algun pas delicat, comencem a baixar, així continuem fins arribar a l'arbre amb dos cartells que hem vist a l'inici de l'excursió. Un cop allí agafem la pista i girem a l'esquerre.


Cingleres per on hem caminat

El grup amb els cingles de Busa al fons.
Camí per on seguirem
Agafem la pista i anem baixant. Abans d'arribar a una corva de 180º trobem una nova pista que surt a la dreta, l'agafem i al cap de poc arribem a la carretera. Ara només resta travessar el túnel i arribar on estan els cotxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada