Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 17 de desembre de 2013

VF Las Damas i barranc de l'Artiga Alta

Dissabte 14 de Novembre del 2013

Dos mesos després de l'operació de menisc torno a fer una via ferrada. Aquest cop amb nous amics de Madteam i algun de vell conegut, eh, Jorge.
La intenció era fer una ferrada de nivell mitjà i veure com estàven tots de cara futures sortides, i vam decidir fer Las Damas. S'ha de dir que la sortida va anar perfecte.

Hem quedat al parking de la masia restaurant la Vinya Nova, sortida 575 de la A2, a les 8:30. El Jorge i jo venim en un cotxe, allí ens trobem al Roger, a la seva germa Georgina i a Fili, un amic de la família. Poc després arriba Cristian, novell en això de fer ferrades.

Un cop ja estem tots ens allunyem de la Vinya Nova baixant per la pista fins que trobem, al cap de deu minuts, uns pals d'un metre d'alçada clavats a l'esquerre, a la dreta del camí hi ha lloc per aparcar varis cotxes. Tirem per l'esquerre, deixant la pista i seguint el camí principal. Al cap de deu minuts i després d'alguna grapa i cadena arribem a l'inici de la via ferrada.
A les 9 ja estem a l'inici de la ferrada, ens equipem i comencem a fer-la.

Jorge, Cristian, Roger, jo, "Gigi" i "Fili" a l'inici de Las Damas

Las Damas és una ferrada de nivell mitjà, ni fàcil ni difícil. Bàsicament consta de quatre trams que van del 10 al 40 metres, incrementant-se la dificultat a mida que anem avançant. Grapes, cadenes, esglaons, preses de roca, en general bastant variada.

Primer tram

Com som uns cavallers deixem passar a Gigi la primera ; )

Jorge acabant el primer tram

Roger i jo esperant pel segon tram

Grup fent el segon tram

Superem alguns pasos amb cadenes


Més cadenes
Arribem al tercer tram de 40 metres dividits per la meitat per una terraceta enmig. La primera part amb cadenes i la segona, que té un petit desplom, amb esglaons.


Vistes des del final del tercer tram
Al cap de poc arribem al quart i últim tram conegut com "La Olla". Una xemeneia de poc menys de 15 metres on haurem d'ajudar-nos del cable de vida per superar-la, i on haurem de tirar una mica de braços.

Fili és el primer en intentar-ho

La resta esperem

Jorge pujant
A les 10:30 estem tots a dalt. No sabem si baixar fent ràpel per Las Damas o per l'Artiga Alta, i com que segurament estarà menys transitada ens decidim per aquesta última.

La Artiga Alta és la canal que hi ha al costat esquerre de Las Damas, també coneguda com Artiga Baixa. Està equipada tant per pujar-la, amb cordes nuades, com per baixar-la amb varies reunions. Si la fem de baixada haurem de saber que hi ha 4 ràpels de 15, 20, 20 i 40 metres el més llarg (el segon de baixada). Excepte el primer ràpel de baixada, la resta tenen una sortida una mica estreta.

Un cop finalitzada Las Damas continuem pel llit del torrent cap amunt, seguint el camí més evident, al cap de poc el camí girarà a l'esquerre i deixarem enrere el llit del torrent, arribant a un lloc amb bones vistes.


Aquí trobarem un petit corriol que tirarà cap avall, deixant enrere el camí per on hem vingut. Ho seguim fins arribar al primer ràpel.

Fili baixant el primer ràpel de 20 metres

Cristian baixant el seu primer ràpel
Gigi baixant el segon ràpel, de 40.Cristian al quart i últim ràpel, amb grapes per pujar.

La sortida era una mica estreta
Un cap finalitzat el quart ràpel, continuem desgrimpant per la canal uns 20 minuts fins que arribem a la pista i d'allí al cotxe 10 minuts més. Roger, Gigi i Fili es queden a la Vinya Nova fent una cerveseta, quina enveja, però com a mi m'estan esperant a casa per dinar dono per terminada la sortida.