Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 4 de gener de 2014

Torrent del Gat Menjat (Sant Miquel del Fai)

28 de Decembre del 2013

Avui hem decidit fer un barranc davant mateix de Sant Miquel del Fai, el torrent del Gat Menjat o de Juan Gordillo, que va ser qui ho va equipar. Un barranc sec on entre, d'altres, hi ha un parell de ràpels volats, de 40 i 35 metres que treuen la respiració.

Quedem a les 8:45 al aparcament que hi ha indicat a l'inici del poble de Riells de Fai. Des de Barcelona tenim 45 minuts, agafant la C17, després la C59 fins a Sant Feliu de Codines i d'allí a Riells de Fai.
Avui serem el Cristian, el Roger, l'Isaac, el Jorge i jo.

En principi la resenya del barranc indica que deixem el cotxe a l'aparcament de Sant Miquel del Fai, però des de Riells, encara que l'apromimació a l'anada és mig hora més llarga, el paisatge bé s'ho mereix, apart de ser baixada la tornada i no pujada.

Deixem el cotxe a l'explanada que fa d'aparcament i travessem la carretera i agafem la primera pista a la dreta.

Aproximació llarga però maca
Seguim endavant i poc abans d'arribar a la barrera que tanca l'entrada a un restaurant girem a la dreta i arribem a la riera de Tenes, passant al costa d'un plataner bastant gran. Passat el plananer el camí es desvia cap a la dreta i cap amunt, però com que al costat mateix hi ha un gorg aprofitem per fer alguna foto.A mida que ens acostem podem veure millor el barranc.

Aquí es veu per on baixarem (taca negre del mig).

Resenya del barranc
Seguim la pista i passem pel costat d'una masia i d'un molí abandonat. A partir d'aquí només hem de seguir les indicacions dels cartells, que ens envien cap el principi de la pujada per arribar a Sant Miquel del Fai.

Al fons comença a veure Sant Miquel del Fai
Salt de Tenes
Una vegada arribem a Sant Miquel del Fai continuem pujant, travessem el pont i tirem cap a la dreta, on està el parking, Al cap de poc veurem una paret de roca i una fletxa vermella que indica cap a la dreta, la seguim i ens porta al cingles, per on segueix el camí.

Vall de Tenes
Seguim durant 10 minuts el camí pels cingles fins que gira cap a l'esquerra allunyant-se dels cingles i just  en el moment que torna a girar cap a la dreta veiem un corriol a la dreta que seguirem. És el principi del torrent. De seguida arribem a la reunió del primera ràpel, un volat de 40 metres.

L'Isaac baixa primer

Roger el segon

Jo, després de pensar-m'ho molt, el tercer.
 

Cristian el cuart
I finalment el Jorge
 

Segon ràpel de 21 metres, encara que amb la corda de 40 pot fer-se sense problemes.

Segon ràpel de 21 i a continuació el tercer de 10.
Jorge al quart ràpel de 20 metres.
Cinquè ràpel de 14 metres
 Arribem el sisè i últim ràpel, un volat de 35 metres.
Preparant el ràpel


Una vegada fet aquest ràpel, mirant de cara la paret, girem a l'esquerra, a més, veure'm una fletxa pintada que ho indica, i en 10 minuts arribarepm al camí per on hem fet l'aproximació, i poc més de 15 minuts més estem al cotxe on iniciem la tornada a casa.

Hem iniciat l'excursió a les 9:00: i tornem al ser al cotxe a les 14:00.
Haurem trigat 1:15h d'apromicaxió, amb pauses per fer fotos i algun dubte per on continuar.
Hem trigat 3 hores en baixar, tranquilament i fent una parada per menjar alguna cosa, i la tornada mig hora més, en total 5 hores.