Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 31 de gener de 2014

Salt de la Nina i Pou de la Portella (Montserrat)

25 de Gener del 2014


Després d'un temps sense sortir per agenda i mal temps tornem a Montserrat a fer un dels moltíssims recorreguts que hi ha en aquella zona i ja de pas, com que queda aprop el Pou de la Portella aprofitarem per fer-lo.En principi no havia de ser gaire complicat, però va costar-me més del que esperava. 

S'ha de dir que a Deandar es cataloga com a K5, si això li afegim que estava mullat, entendreu que costés una mica. 


Hem quedat a Can Maçana a les 8:30. Anirem el Jorge, el Cristian i jo. Iniciem la excursió seguint el GR172. El dia no acompanya.


Núvols a l'ambient
La Cadireta al fons
Paret de les Agulles
 

Cadireta vista des d'abaix.
Seguim el GR172, passem per sota de la Paret de les Agulles i de la Cadireta. Poc després de deixar-la enrere, a uns 100 metres, veiem un pal indicador que assenya-la un corriol que puja i ens durà al Coll del Porc i al Coll dell Migdia. L'agafem i comencem a pujar fins arribar al Coll del Port (hi ha un pal indicatiu). A un parell de metres hi ha un altre pal indicador que ens indica el Coll del Migdia. Resseguim el camí arribar-hi. Un cop allí hi ha un camí que baixa (canal del Miracle), el seguim i al cap de poc veurem un corriol a la dreta, l'agafem i de seguida trobarem les primeres cordes, fàcils, que ens evitaran pendre riscos als pasos delicats.
Caminem per la cornisa

Primeres cordes, fàcils.

Al cap de poc de passar per darrere d'una gran roca que s'ha despenyat trobarem una corda verda gruixuda que ens guia cap amunt. A partir d'aquí comença la part més dura de l'excursió, una successió de cordes i cadenes seguides una darrera l'altre que ens permetran pujar per una canal força vertical. 

Corda verda inicial

Iniciem la canal estretaUna vegada adalt tirem abaixa a la derta i seguim les marques de pintura vermella. El nostre objectiu arribar a l'agulla de l'esfinx.L'esfinx davant nostre.

Cristian i jo adalt l'esfinx.
Tornem per on hem vingut i de seguida trobem marques blaves que ens fan baixar per l'esquerra per un corriol amb força pendent.
Arribem al Coll del Miracle i després al Coll del Porc, agafem el camí de l'esquerre fins arribar al refigi Vicenç Barbé, el passem i al arribar al pas de la Portella resseguim la Portella per l'esquerre i sota un petit turó trobem la primera reunió, un ràpel de 20 metres, encara que es pot escurçar a 15.
Jorge preparant el segon ràpel de  27 metres.
A la segona reunió Jorge va juntar la corda de 50 i 40 i va baixar fins abaix de tot. A pesar de portal frontal, el Jorge, com és molt valent, va baixar pràcticament tot el ràpel a les fosqçues. El ràpel és força estret.


Segon ràpel des de la reunió.
Cristian baixant.


Forat per on hem baixat des de la repisa.
Baixant.

Esquerda per on sortirem.

Sortida des de fora.
Un cop hem sortit del pou seguim el camí i tirem cap a dalt i després a l'esquerre, de seguida arribarem a Can Maçana.
A les 15:15 arribem a Can Maçana. En total sis hores i mitja i 15km recorreguts.