Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 17 de febrer de 2014

Torrent del Fondo - Coll Garrigoses - Cova Freda (Montserrat)

15 de Febrer del 2014

Avui tornem a fer una matinal a Montserrat, per la zona de les coves de Salnitre, a pujar i baixar un barranc no gaire complicat, pujar al coll de les Garrigoses i ja que hi sóm, explorar una petita cova.

El Jorge i jo hem quedat al velòdrom d'Horta a les 7:30 i amb el Cristian a les 8:30 a les coves de Salnitre. Des de l'aparcament de l'àrea de la Salut, a Collbató, iniciem la pujada fins la cova de Salnitre, una vegada arribem a la cova seguim el GR durant 10 minuts fins que arribem al final del torrent del Fondo.Ens hi fiquem pel caos de blocs, millor treure's la motxil.la ja que hi ha trams molt estrets, i arribem a un lloc on fent oposició, esquena contra la paret i peus a l'altre paret, lligats a un petit cable de vida, travessem un parell de metres sobre el buid i pujem per un petit forat que hi ha a sobre.

Jorge obrint camí dins el caos de blocs.

Passatges estrets

Ascendim per un petit forat per sobre el buit.
Una vegada superat el caos de blocs, que al meu parer és el punt més delicat de tot el recorregut, iniciem la pujada pel torrent. És el típic canal montserratí, estret i amb parets molt pulides. Al llarg del canal trobem un parell de trams equipats amb cordes nuades i cadenes.
S'assembla una mica al canal del Joc de l'Oca, encara que molt menys dur i curt.


Cadenes

Una vegada el canal s'obre seguim un centenar de metres fins a trobar una fita a l'esquerre que marca l'inici del camí de pujada que ens portarà al coll de les Garrigoses. L'agafem i seguint el camí més evident arribem al coll de les Garrigoses.

Canal per on hem ascendit

Vistres des del coll de les Garrigoses

Jo al coll de les GarrigosesDesprés de descansar una mica iniciem la tornada pel mateix barranc fent ràpel. La corda que portem és de 40, però amb una de 20 es poden fer tots el ràpels sense problemes.Últim ràpel passant per un punt una mica estret.


Finalitzat el torrent tornem a les coves de Salnitre, i just al primer tram d'escales de pujada des del parking dels cotxes que hi ha al costat de la cova, agafem un petit camí que hi  ha i en menys de cinc minuts arribem a una petita explanada des d'on es veu l'entrada a la cova freda.


Ens fiquem el frontal i ens endinsem a la cova. Aquesta té 68 metres de llargada, encara que hi ha molts passadissos que poden allargar-nos el recorregut. Encara que no presenta gaires dificultats si es va amb frontal s'ha de tenir en conte que hi ha nombrosos forats pels blocs que hi ha dins d'ella, que si bé no gaire profuntds, un metre com a molt, sí fan desaconsellable endinsar-se gaire amb nens.

Jorge fotografiant uns ratpenats
Després d'explorar la cova, anem a l'àrea de la Salut i prenem alguna cosa, després iniciem la tornada a casa.
Des de l'aparcament del cotxe fins el coll de les Garrigoses i tornar haurem trigat entre 3 i 4 hores, més mig hora més de la visita a la cova.