Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 19 de febrer de 2014

Castell de Burriac

16 de Febrer del 2014

Excursió curta però dura, ja que s'apropa als 300 metres de desnivell en poc més de 2 kilòmetres. S'ha de dir que els més petits, Martí i Mario, van fer-la poc a poc però sense defallir en cap moment. Maxim, un any més gran, va anar al ritme dels germans grans.

La excursió és de poc més de 5km, però amb un desnivell força pronunciat. Vem quedar a Badalona a les 10, i en mig hora arribem al nostre destí, el principi de la pista per iniciar la pujada al castell, al passeig de Burriac, passada la font Picant d'Argentona.
A més de pujar al castell, i com que ens va de pas, també farem una de les diverses rutes de fonts que hi ha per Argentona.

Avui som qüatre famílies: els del Àlex i el Mario, la Lucía, el Maxim i el Valentí i el Sergi i el Martí.

Iniciem la excursió i de seguida ens trobem la primera de les fonts: la font del camí.

Continuem per la pista i cap de pocs metres veiem un cartell que ens assenyala la font de la surera. Agafem el caminet i sortim de la pista. Després hi tornarem.

Continuem per l'únic camí que hi ha en busca de més fonts.


Trobem la qüarta font, la de l'Esquirol. La tercera font, la del Esquirolet, a pocs metres, està seca.


Continuem pel camí de la dreta fins arribar a un parell de fonts, una sense nom i l'altre la font del Ferro, que es troba dins una caseta.Com que les dues fonts es troben en una plaça amb bancs i taules de pedra aprofitem per fer un mos.


Ara tornem cap enrere i agafem el camí de la dreta en contes del de l'esquerre, que és per on hem vingut. De seguida trobem la pista inicial per on accedirem al castell. Travessem la cadena que hi ha i iniciem la pujada.


La pujada és forta i fem petites parades per esperar els més petits, però poc a poc ens apropem al castell.
Grans descansant

Darrera pujada abans del castell.Aprofitem per recuperar forces.
Des del castell es tenen unes molt bones vistes dels voltants.Foto de grup.
Després de fer la foto de grup iniciem la tornada. Cauen qüatre gotes però duren poc.Arribem a les passades les 13:30. En total no arribem a 3:30 d'excursió.