Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 17 d’abril de 2014

Santa Fe - Turó de Morou (Montseny)

Diumenge 13 d'Abril

Avui hem quedat 5 famílies per fer una ruta pel Montseny amb nens amb edats compreses entre els 5 i els 10 anys. És una ruta circular senzilla de 7km i sense gaire desnivell, 250m, que ens permetrà anar des de la font de Passavets fins al turó de Morou, tornant després pel pantà de Santa Fe.

Quedem a les 10 a Badalona, i en poc més d'una hora, després de superar nombroses curves per accedir-hi deixem el cotxe aprop de l'explanada on hi és la font de Passavets. Inicialment la ideia era deixar-la en aquella explanda, però força cotxes aparcats i hem de deixar-los al costat de la carretera.
La font de Passavets està, seguint la carretera, a uns 800 metres de la caseta d'informació del parc que hi ha a Santa Fe. Hi ha marques al cantó esquerre de la carretera que ens indiquem que podem deixar el cotxe.

A partir d'aquí baixem seguint la riera guiats per la intuició, ja que el camí no es gaire clar o té aigüa. Arribem a la font del Frare i agafem el camí de l'esquerre, que travessa un pont. Seguim fins que viem que el camí gira a l'esquerre i puja cap amunt. A partir d'aquí el camí està assenyalat per fites amb taques taronges i fica "Turó de Morou" o "Empedrat de Morou". No té perdua.

Font del Frare

Peques jugant a la riera de Passavets

Travessem la riera per un pont


Al llarg del camí trobem força blocs de pedra, que els peques aprofiten per pujar-hi a sobre.
Anem pujant poc a poc, encara que al final el pendent és una mica més pronunciat.
Arribem al Turo de Morou, des d'on hi ha unes vistes fantàstiques.
Vistes des del Turó de Morou


Aprofitem per dinar


Una vegada havent dinat pugem uns metres i seguint el camí iniciem la baixada.


Arribem al empedrat des d'on hi ha molt bones vistes.

Empedrat de Morou

Foto de tot el grup a l'empedrat
 Continuem la baixada per una pista ample.


Lucía i Martí descansant Quan s'acaba la baixada, al cap de poc arribem al pantà de Santa Fe.Els peques aprofitan per jugar a llençar pedres a l'aigüa
Monticles de pedres al costat del pantà
 Continuem el camí vordejant el pantà i arribem a la casa del parc, on hi ha 3 seqüoies gegants.

Al costat de la casa del parc hi ha un restaurant, on aprofitem per pendre alguna cosa, a partir d'aquí només hem de refer el camí de tornada per la riera de Passavets i arribar al cotxe.