Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 1 d’abril del 2014

Serra del Corb i de Sant Honorat (Lleida)

29 de Març del 2014

Feia temps que tenia al cap realitzar aquesta sortida. En molts blogs la recomenaven i s'ha de dir que no va decebre gens ni mica. És una excursió de 17km, que poden retallar-se  una mica si no pugem fins a Sant Honorat o esquivem alguns dels diferents miradors que hi ha, però per ho que ens estalviem, un parell de quilòmetres, recomano fer-la sencera. Tot i la distància és una excursió fàcil, i encara que hi ha molts balcons amb força desnivell, es pot fer sense problemes amb nens a partir de 8 anys.

El Franki i l'Oriol, un parell de germans amics d'infància, passen a buscar-me a les 7:15 a Badalona. D'allí i seguint la C58 anem a Monistrol de Monistrol on recollim al Cristian, company de ferrades i barrancs, i continuem per la C55 fins arribar a Oliana, continuem direcció Peramola, i just abans d'arribar veiem a la dreta un cartell d'Hotel Boix, on es dirigim i aparquem el cotxe en una petita explanada que hi ha a 100 metres de l'hotel. Un parell d'hores més tard d'haver sortit de Badalona i 130 km arribem.

Iniciem la sortida
Fa una mica de fred, però no gaire. Comencem a caminar, travessem l'hotel i seguim les indicacions dels cartells. Portem el track al GPS però està molt ben indicat, tot és qüestió de seguir el camí més evident en tot moment.
Al principi hi ha 15 minuts de pujada, però una vegada adalt la resta es fa majoritariament en pla.
Acaba la pujada

Arribem a la roca del corb

Balma a la roca del corb
Arribem a una casa dins una balma i ens trobem uns excursionistes que ens recomanen tornar enrera 50 metres i agafar un corriol amb marques de pintura que porta a la casa del Corb. Els hi fem cas i en menys de 5 minuts hi arribem. Val molt la pena, tant pel pisatge com per la casa en sí. 
Casa del Corb

L'Oriol i el Franki
Entrem dins la casa i investiguem una mica, és mooolt gran, i es distingueixen les habitacions i altres habitacles.



Forn
Si continuem una mica més enllà arribarem a les restes d'un corral. Hi ha un petit pas amb cadenes, totalment prescindibles. Les vistes són molt maques.
Franki i jo amb el corral darrere

Pas amb cadenes, encara que no són necessàries

Tornem enrere
Continuem pel camí per on havien vingut i al cap de poc veiem un cartell que ens indica el camí a seguir per arribar a l'ermita de Sant Salvador, dalt la Roca d'en Corb, en 10 minuts. Ens hi enfilem.

Vistes des de la Roca d'en Corb

Per aquí passarem més tard

Ermita en runes de Sant Salvador


Tornem al camí
La ruta segueix com una mena de C, on al centre hi ha com una mena de vall i al seu voltant el camí avança molt a prop de la cinglera.



La vall al centre de la ruta





Seguim la pista i després de deixar enrere les cingleres viem un cartell que ens indica c m anar a Sant Honorat. Ens hi enfilem.

Jo i l'Oriol adalt de Sant Honorat


Accedim a l'ermita de Sant Honorat, en runes.
Tornem enrere i seguim el camí. Ara ja no és tant espectacular, i la pista baixa amb força. Trobem un cartell on ens indica com accedir a un parell de miradors. Ens dirigim cap allí.

Cristian al primer mirador, amb el pantà d'Oliana al fons


Vistes del Segre des del segon mirador
Continuem el camí de baixada i arribem a l'ermita de Castell-Llebre. S'hi pot accedir.


El Franki, més content que un ginjo, amb l'estelada de Castell-Llebre

Castell-Llebre des del camí

Camí de tornada
Una vegada deixem Castell-Llebre continuem 20 minuts més i arribem al cotxe. En total 17km i 5:30, amb unes qüantes parades. Com que queda poc més de mig hora per a comenci l'Espanyol-Barça ens dirigim a Solsona i en una taberna prenem unes tapes i veiem el partit, que guanya el Barça. Un final perfecte per un dia perfecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada