Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 26 de novembre de 2014

Cim de la Morella - Garraf

Diumenge 23 de Novembre

Buscava una sortida propera a Badalona que es fes en un matí, i com que encara no havien anat al Garraf, almenys en grup, vaig pensar que estaria bé fer aquesta.

Aquesta és una excursió curta sense gaire desnivell i que puja al cim més alt del Garraf. Com que es comença des d'uns 450 metres d'alçada el desnivell fins al cim de la Morella no és gaire pronunciat, uns 150 metres que es fan sense cap mena de problema, i sis quilòmetres si conten la pujada fins el radar. El camí és en gran part pista, i en una petita part camí estret, encara que de tornada es pot fer aquest tram per pista.

Des del cim de la Morella hi ha molt bones vistes del literal barceloní, però el dia no acompanyava i no varem poder gaudir-les.

Anem en cotxe fins a Castelldefels per autovia, i poc abans d'entrar als túnels veiem indicacions del parc del Garraf. Agafem la sortida cap a la urbanització Rat Penat. De seguida veiem l'entrada del parc, pugem per la carretera fins arribar a la Pleta, una masia amb una xemeneia industrial que funciona com a oficina del parc. Volien iniciar des d'aquí l'excursió i seguir el GR però va per la carretera i no hi ha voral, per ho que decidim continuar en cotxe un quilòmetre més i deixar-ho al pla de Querol. A partir d'aquí comencem l'excursió.

Seguim una estona per la pista asfaltada que surt davant del aparcament, on no poden circular vehicles, i al veure marques de GR ens endinsem entremig del camp. La vegetació és baixa, tot arbustos i sense gairebé arbres. Les muntanyes del voltant es veuen pelades. Seguim el GR en tot moment i anem trobant avencs, són coves verticals, al costat del camí. En aquesta zona abunden, i si busquessin podrien trobar molts més.

Els avencs estan indicats, i és molt difícil que algú caigui per casualitat. 

Grup inspeccionant un avenc

Vegetació austera

Un nou avenc, el de la Sílvia


Seguim el GR
Avenc del Asensio

Izan al costat del avenc del Asensio


Avenc de la Rata


Martí al costat d'un avenc

Seguim el GR arribem al límit del abocador clausurat del Garraf. Aquí veiem indicadons cap el cim de la Morella, que seguim.

Eric i Martí poc abans d'arribar al cim

La boira comença a escampar-se

Cada vegada hi ha més boira

Últim tram abans d'arribar
Cim de la Morella, 591 metres


Vertex geodèsic del cimFoto del grup al complert

Aprofitem per esmorzar
Una vegada acabem d'esmorzar tornem i visitem l'avenc de l'infern. Aquest es troba entremig del pins que hi ha davant l'inici del  cami que surt de la pista i porta al cim.

De tornada visitem l'avenc de l'infern

Hi ha molts matolls

Avenc de l'infern, de 20 metres de profunditat


De tornada aprofitem per visitar l'estació de radar, ja que ens han dit que hi ha bones vistes i la boira comença a aixecar-se. De tornada, al arribar a la bifurcació de la carretera agafem el camí que va cap a la dreta, el que porta a l'estació de radar. A 100 metres de la bifurcació, al cantó dret de la carretera hi ha una basa. En un altre ocasió estava plena de granotes, però avui sembla que estan amagades.

Buscant granotes a la basa al costat del camí

Estació de radar
Arribem fins al porta de la estació però les vistes no són gaire espectaculars.


Tornem cap el cotxe. La boira sembla que ja escampa.Arribem al cotxe i tornem cap a casa. En 40 minuts estem a Badalona. Bona excursió per fer com a matinal. Segurament tornarem quan el dia sigui una mica més clar.