Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 3 de febrer de 2016

Volta per Siurana : Muntanyes de Prades

Dissabte 30 de Gener del 2016

Mirant la web Los senderos de Osnofla, una web de sortides per Tarragona, vaig veure una que em va cridar l'atenció: anava des de la presa de Siurana fins al poble, resseguia les cingleres i tornava al punt d'inici seguint el riu. En total 16 quilòmetres i 700 metres de desnivell. Com que no havia estat mai a Siurana i havia escoltat que era un poble força maco vaig quedar amb uns amics i cap allí que varem anar. 

Quedem a les 7:00 a Horta i marxem cap el punt d'inici, el pantà de Siurana, agafant la AP7, A7, T11, sortint a les Borges Blanques i d'allí fins al pantà. Poc menys de 2 hores.
Anem 2 cotxes, 10 persones, gran part d'ells ja coneguts d'altres sortides. Deixem el cotxe a 50 metres d'una barrera que ens impedeix arribar a la pressa, aparcat i sense molestar. 
El dia sembla tapat, però a mida que va passant el matí la boirina desapareix i el dia s'aclareix. 
Travessem la barrera i anem cap a la presa i la travessem, resseguint el pantà per la carretera pel seu cantó esquerre. En el moment que el pantà s'acaba continuem una mica més la carretera i agafem un camí amb una tanca per cotxes, per baixar i dirigir-nos cap el poble de Siurana. Baixem per un camí ample i abans d'arribar al pantà agafem un corriol a l'esquerre, marcat amb pintura blava i groga que ens durà fins el poble de Siurana.  
El dia comença emboirat
Anem seguint les marques blaves i grogues i els indicadors, seguint el camí principal, i en poc més d'una hora arribem al poble. Hi ha hagut una mica de pujada però s'ha fet ràpidament. Portem 6 quilòmetres de camí i ja hi som a dalt.
Darrers metres abans d'arribar a Siurana
Aprofitem per visitar el poble, no gaire gran però amb força racons molt bonics on fer-se fotos i gaudir del paisatge, i ens hi estem força estona fent el turista. 
Foto de grup a Siurana

Passem pel costat de l'església
Ewa a un dels miradors
Església al costat de la cinglera
Aprofitem per picar alguna cosa
Laura gaudint de les vistes
Carol amb cingleres darrera
Imatge del poble des del cantó del castell
Ewa des d'un nou mirador amb el pantà al fons
Un cop visitat el poble seguim la ruta, que passa per costat de les restes del castell, darrer reducte àrab a Catalunya. Al cap de poc agafem un corriol cap amunt que ens porta a un aparcament. Seguim recte i agafem un camí que passa a tocar de la cinglera. Aquest és sense dubte el tram més maco de tot el recorregut. Per un cantó parets amb escaladors enfilant-se, per l'altre la cinglera amb el riu a sota amb el pantà al fons. Tot i en alguns punts no arribar al metre d'amplada es fa sense cap mena de problema. 
Passem pel costat de les restes d
El camí transcorre al costat de la cinglera

El grup mirant els escaladors
El grup a la Trona

Aroa a la Trona
Continuem l'excursió
Una mica abans de que el camí comenci a baixar veurem a l'esquerre un corriol que puja i va a la carretera, tot i que en aquell moment no es nota. L'agafem i pugem cap a munt, passant per un senzill pas equipat i grimpant una mica. De seguida arribem a la carretera i la seguim allunyant-nos del poble. 
Laura passant el petit i senzill pas equipat
Marta superant el pas equipat
Durant un quilòmetre resseguint la carretera, i un cop passada una casa agafem un camí ample que hi ha a la dreta i seguim de nou cap a la dreta. Hi ha una mena de cruïlla, i a la dreta, entremig de dos camins, hi ha un petit corriol que baixa. L'agafem i poc a poc anem baixant apropant-nos al riu. Hi ha alguns trams una mica relliscosos on s'ha d'anar en conte, però no suposen cap perill. Al cap d'una estona arribem al riu. 
Continuem resseguint la cingleraCaminem pel mig del riu
Un cop arribem al riu l'anem seguint passant entre pedres. És un tram força entretingut, doncs hem e fer equilibris per passar d'un cantó a l'altre en alguns moments, encara així també és força maco, doncs el riu està molt net i forma petits gorgs al llarg del seu recorregut. 

Travessant el riu pel millor lloc
Carol saltant entre les pedres

Gorgs enmig del riu

Carol i Danis
Arribem a un punt on hi ha una fusta que fa de pont al cantó dret del riu. Abandonem el riu i resseguim per un camí enlairat que hi ha a la dreta. Al cap d'un quilòmetre veiem un camí ample que gira i baixa cap a l'esquerre i l'agafem, deixant-nos de nou al riu.


Riu des del camí

Cingleres amb Siurana vistes des del riu
Toll del Forn

Aroa i Dani al Toll del Forn
Un cop arribem al Toll del Forn, piscina formada pel riu amb platja, agafem un camí ample que surt a l'esquerre, doncs el riu al cap de poc s'acaba i comença el pantà. Anirem seguint el camí, ample i de bon caminar, gaudint del paisatge. Ens quedem dos quilòmetres per arribar als cotxes, hi ha gana, i els fem a bon ritme.

Pantà de Siurana des del camí
Siurana dalt la cinglera
Pantà de Siurana amb el Montsant al fons
Ara només queda anar seguint el camí fins arribar a la presa, una mica més enllà es troben els cotxes. Pugem i seguint la carretera parem a un petit restaurant que hi ha, a uns dos quilòmetres de distància, per menjar el entrepà i fer-la petar una mica. Una vegada recuperades les forces ens acomiadem i tornem a casa contents per la sortida feta.