Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 12 de juliol de 2016

Estanys de Juclar : Andorra

6 de Juliol del 2016

Tercera sortida en familia per Andorra, aquest cop per visitar el Estanys de Juclar (hi ha dos). Sortida senzilla, tot i que amb pujada, i molt maca, d'uns 10 quilòmetres i 500 de desnivell per veure dos estanys, un al costat de l'altre, partint des de la Vall d'Inclés. Molt fàcil de fer si els nens estan acostumats a caminar. El camí és molt fàcil de seguir, doncs es tracta d'anar sempre recte seguint uns punts grocs. En els llocs no pot haver algun dubte hi ha cartells. Durant la ruta trobarem dues cascades, ponts, grans vistes de la vall, dels estanys i del circ que els envolta, i un refugi al arribar al primer estany amb taules de pedra on poder dinar. No varem veure cap font. Porteu aigua, doncs si fa sol la necessitareu. Entre el primer i segon estany hi ha un tram que pasa entre grans rocs, on s'ha de fer una mica d'equilibri molt fàcil per no caure entre els forats que hi ha. Els nostres peques van superar-ho sense cap problema. 

Com que a la Vall d'Inclés no es pot accedir en cotxe, almenys des de les 9 fins a les 18 hores, agafem un petit autobús eléctric que costa 3€ als adults i 2€ els nens. Aquest mateix tíquet serveix per la tornada. Si no es vol agafar aquest bus calculeu de 2'5 quilòmetres més fins arribar al final de la carretera (on ens deixa el bus).  Si no voleu agafar el bus us recomano agafar un camí força maco i pla (ho vaig fer un dia correns) que va per la dreta de la vall, passant per bosc i camp i algun pont, i arriba al mateix lloc. La distància és la mateix, poc menys de 3 quilòmetres. 

El bus ens deixa al final de la carretera i ho únic que hem de fer és seguir endavant per la pista que hi ha, que puja de manera suau al cap de poc. El camí en tot moment és fàcil de seguir, ja que s'ha d'anar en tot moment cap endavant. 

Vall d'Inclés
Caminant per la pista arribem a una bifurcació amb un banc i varis cartells. Nosaltres, per anar als estanys de Juclar seguim recte. 

Cartells amb les diverses rutes a seguir
Pont de pedra sobre el riu Inclés

La pista que seguiem s'acaba al pont i comença un camí més petit amb forta pujada amb força roques enmig del camí. Fent marrades anem pujant. El riu hi és al costat i tot i la calor s'està fresquet. El camí i la visió de la vall que va quedant enrere fa gaudir de l'entorn. 

Comença la pujada forta
Pugem entre rocs fent marrades
Marta mirant la vall
Petit tram pla

Riu Inclés
Un nou tram pla de camí. Recuperem forces.
Martí, Sergi i Dani al costat del salt d'aigua amb un petit pont a sobre.
Vistes de la vall des del pont
Part superior de la cascada des del pont

Trobem una nova cascada molt aprop
Un cop hem superat la cascada trobem un tram pla. Al cap de poc hi ha indicadors d'un mirador. Si ens apropem veurem un monument en record de les víctimes d'un accident d'helicòpter de fa uns anys. Hi ha molt bones vistes. 
Petit tram amb arbres
Comencem a veure capes de neu
Martí i Sergi jugant amb la neu
Arribem al primer estany de Juclar

Refugi al costat de l'estany
Segon estany al final


Travessem un tram de roques on hem de fer equilibris


Arribem a una mena de platja amb gespa i grans rocs i parem a dinar. S'està fantàsticament bé. Els peques es mullen una mica els peus. Marta i jo assaborim la tranquill.itat del  lloc i de les fantàstiques vistes i reposem forces


Anem tornant pel mateix camí
Primer estany


Segon estany

Curt i fàcil pas equipat amb corda


Els peques volen jugar més amb la neu
Martí lliscant per la rampa de neu

Comença la baixada


Dani i Marta des del mirador
Muntanyes del voltant

Toca baixada

Al cap d'una estona de forta baixada arribem al pont, i allí la baixada és més suau. Al cap de 20 minuts arribem al punt de partida, on agafem el bus que ens porta fins el cotxe. Ha estat una sortida molt maca, amb una mica de desnivell però que ha valgut molt la pena.