Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 17 de juliol de 2016

Pic de Casamanya : Andorra

7 de Juliol del 2

Tanquem la nostra entrada a Andorra amb una pujada al pic de Casamanya, de 2740 metres d'alçada. El desnivell de 750 metres és el més gran que han fet els peques, però en vista que a les darreres excursions ho han fet força bé decidim intentar-ho. Casamanya és muntanya sense complicacions, tot i que amb un fort desnivell a partir de la meitat del seu recorregut. Des del Coll d'Ordino, que és d'on sortim nosaltres per la ruta més freqüentada, fins al cim hi ha uns 4 quilòmetres i 750 metres de desnivell. La ruta consta només sortir d'una primera pujada forta però no gaire curta, després hi ha un llarg tram pla o amb lleugera pujada que va per dins un bosc i al sortir del bosc comencem a pujar de manera més decidida, tot i que hi ha alguns petits trams plans on descansar una mica, així fins al final. Nosaltres decidim fer-ho fent freqüents i petites parades, d'aquesta manera als peques no se'ls hi fa tant pesat. En total varem trigar en fer els 8 quilòmetres, fent parades i dinant, 5 hores, tot i que segons un cartell anar i tornar sense parar es pot fer en 3 hores. 

La excursió és molt maca, i hi ha molt bones vistes de la vall d'asota i de les muntanyes dels voltants. Des del cim es té una panoràmica de 360 graus, arribant més enllà d'Andorra. De fet segons vaig llegir és una dels cims d'Andorra des d'on hi ha millors panoràmiques.

Des de Canilló ens dirigim al Coll d'Ordino, on veiem lloc per aparcar. Deixem el cotxe i passat la carretera trobem el cartell que ens indica la ruta a seguir. La ruta és fàcil de seguir, doncs el camí és evident en tot moment (cap amunt). 

Sergi i Martí al Coll d'Ordino, inici de l'excursió.
Només sortir trobem una forta pujada entremig del bosc, que al cap de 10 minuts finalitza i anem per terreny pla o amb lleugera pujada. El camí és molt agradable, i de tant en tant el bosc s'obre i veiem les muntanyes que hi ha més enllà. 

Caminant enmig del bosc

Cim del Casamanya
Al sortir del bosc la pujada s'accentua
Sortim del bosc i la pujada s'accentua una mica. Caminem entre trams de pujada suau, pla i pujada més forta, sense cansar-nos gaire. Comencem a veure el Casamanya amunt de tot. 

Tram de pujada
Pujada suau
Muntanyes dels voltants

Poc a poc anem pujant
Les vistes cada cop són millors
Foto de grup amb Casamanya al fons
Tram amb lleugera pujada
Enrere es veu el tram que hem fet de pujada
Un servidor gaudint de les vistes
De tant en tant trobem petits trams plans on descansar. Els peques ho agraeixen. Van fent però hi ha molt pujada i aquest descans on veuen arbres mengen alguna galeta els hi va molt bé. 

Martí de pujada
Al fons d'on venim
Vistes dels voltants
Martí i un servidor iniciant un tram de pujada forta
A mida que ens apropem al cim cada cop hi ha més pujada
Darrer descans abans d'atacar el cim
Les vistes cada cop són millors
Queda molt poc
Després d'una forta pujada arribem al cim
Tots al cim del Casamanya
Hi ha una vistes molt maques de les muntanyes dels voltants
Més vistes

Descansem una bona estona i comencem a baixar. Hi ha moltes abelles i fa aire, i preferim dinar una mica més avall. 


Comencem a baixar

Hi ha molt baixada
Després d'un fort tram de baixada, on s'ha de vigilar una mica, doncs hi ha molta pendent, trobem un lloc pla força agradable on parem a dinar. Ja hem fet gran part de la baixada i aprofitem per dinar satisfets. Hi ha molt bones vistes dels voltants i s`està molt bé. 

Havent dinat continuem baixant
Arribant al bosc. Queda poc.

Una vegada dins el bosc iniciem el darrer tram de la sortida. Ja s'ha acabat la forta baixada, i ara només falta travessar el bosc i arribar als cotxes, cansats però molt satisfets, doncs els peques han fet el cim sense complicacions.