Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 10 d’abril de 2017

Volta per Agulles i Frares Encantats - Montserrat

Diumenge 9 d'Abril del 2017.

Feia temps que no coincidien tanta gent, i com que feia temps que ho tenia en ment i per un motiu o un altre s'havia postergat aquell dia tocava tornar a Montserrat.  
Mirant al Wikiloc vaig trobar una ruta que donava la volta a la zona montserratina dels frares i de les agulles, sense gaire complicacions, ni curta ni llarga, poc menys de 9 quilòmetres i menys de 400 metres de desnivell, és a dir, ideal pel nostre grup. 

El link de la volta que varem fer és aquest: Totnatura: Montserrat - Volta per Agulles i Frares Encantats, tot i que nosaltres varem afegir-li al tram final la pujada a Sant Pau Vell, des d'on es gaudeixen d'unes vistes espectaculars i que convida i estar-s'hi una estona gaudint de l'indret.

Quedem a les 9:30 a Badalona, i tot i que aquell dia eren bastants, 31, tothom arriba a l'hora. En 45 minuts arribem per l'A2 al parquing de Can Maçana, on deixem els cotxes. Si tenim carnet de FEEC o Federació d'Espeleo paguem 2€, sinó 4€. El parquing és també un punt d'informació (i venta) i zona de pícnic. Més informació: Som de Pícnic: Can Maçana

Agafem la pista que hi ha a la part d'a dalt de Can Maçana i comencem a caminar direcció a les agulles. A la primera bifurcació anem cap a la dreta. Seguim el camí sense deixar-ho fins principal fins trobar a l'esquerre una mena de dipòsit i indicacions de camí de les Batalles. No seguim recte i girem cap a l'esquerre. 

Agulles de Montserrat al fons

Peques en marxa


Avui som uns quants

Ens desviem cap a l'esquerre
Nova perspectiva de les agulles
 Una vegada divisem les agulles ens dirigim cap a elles per un corriol que ens portarà al refugi Vicenç Barbé. Si fins ara el camí estava descobert i de baixada ara canvia i és per dins del bosc i en pujada fins arribar al refugi. 

Baixem per unes escales
Mar i Sergi amb agulles al fons
 Una vegada sortim del bosc arribem a un balcó des d'on es gaudeix de molt bones vistes dels voltants. Aprofitem per fer algunes fotos i descansar després del tram de pujada. 

Peques descansant en un lloc amb vistes


Panoràmica des del balcó. Refugi a la dretaFoto de tot el grup


Marta i jo

Agulles dels pallers

Seguim per un camí estret cap el refugi
Passat el refugi seguim pel camí principal cap a la dreta. Seguim i seguim sense desviar-nos fins arribar al coll del Porc, indicat amb una fita. 

Zona dels frares encantats
Arribats cal Coll del Porc seguim el camí cap a la dreta i a uns 100 metres trobem una petita balma on dinem tot el grup. Reposem forces i després tornem de nou al coll del Porc, on agafem el camí que baixa i que ens porta a Can Maçana. Trobem alguna bifurcació però Can Maçana està indicat.

Aprofitem per dinar en una balma al costat del camí

Vistes des de la balma on dinem

Tornem al Coll del Port

Després del Coll del Port comencem a baixar

Tram de camí amb una mica de patiSeguim per sota d'espectaculars paretsVistes de les parets amb la Foradada al fons


Passem per sota de La Cadireta

Parets de les Agulles

La Cadireta i La Foradada

Vista de la zona de les Agulles

Deixem enrere les agulles
Continuem pel camí i trobem un indicador a Sant Pau Vell. Anem fins allí, doncs hi ha vistes precioses de la zona de les agulles a més d'un panell amb el seu nom. També aprofitem per trobar un geocaching que hi ha amagat per la zona. És un lloc amb molt bones vistes ideal per estar-s'hi una estona gaudint de l'entorn. Malauradament no sabia que des del Castell de la Guàrdia, una mica més amunt les vistes eren millors, però queda apuntat pel proper cop que anem passem per allí.

Panoràmica de les Agulles


Descansant a Sant Pau Vell

Aprofito per ensenyar-li al meu nebot Èric el nom d'algunes de les agulles

Peques amb agulles al fons
Un cop visitat Santa Pau tornem a baixar i en 10 minuts estem a Can Maçana. Aprofitem per buscar un nou geocaching que hi ha amagat, xerrem una mica i marxem cap a casa.