Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 19 de maig de 2014

Agulla de Santa Magdalena - Montserrat

Diumenge 17 de Maig

Quan a la revista Gool Natura vaig veure la ressenya de l'agulla de Santa Magdalena vaig saber que s'havia de fer. Encara no havien fet cap sortida amb l'actual grup a Montserrat, i ja anava sent hora, apart, la Silvia i el Raúl no havien passat del monestir quan van visitar Montserrat amb el cole, per ho que calia ensenyar-lis una mica més.

Aquell dia eren només dues famílies i la Laura, ja que els seus pares i germana estaven ocupats, i sincerament, poder millor així, ja que la sortida, encara que mooooolt maca i amb unes vistes impressionants, poder hagués estat una mica complicada per fer-la amb un grup nombrós. També s'ha de dir que era dureta però assequible si es feien les parades pertinents, i els peques ho van fer molt, molt bé.

L'itinerari és circular. Va des de la entrada a la plaça del monestir, on hi ha un bar i una font amb varies deus, puja per les escales, moltes escales, fins a l'ermita de Santa Anna i d'allí al pla de les taràntules, on arriba el funicular, i segueix el camí de Sant Jeroni fins a trobar l'indicador a Santa Magdalena, per on anirem i arribarem fins a dalt de l'agulla. Després baixarem pel mateix lloc fins a trobar l'indicador de l'ermita de Sant Joan, que seguirem i arribarem a Sant Onofre, ermita a la balma, i d'allí tornarem de nou al funicular i baixarem per la pista asfaltada fins al monestir. Com que no hi havia lloc al parquing varem deixar els cotxes a 200 metres del peatge, i aixó va incrementar dos quilòmetres el recorregut fins al punt d'inici. En total uns 10 quilòmetres i 450 metres de desnivell, dur, però si anem fent parades de tant en tant es fa bé.
Encara així l'excursió val molt la pena, ja que hi ha vistes fantàstiques durant tot el recorregut, es van alternant trams de pujada amb altres plans i es puja a l'agulla de Santa Magdalena, des d'on hi ha unes vistes fabuloses.

Comencem pujant escales, mooooooltes escales, superan uns 200 metres de desnivell. És el tram més dur, per ho que millor fer-ho al principi, quan estem frescos.

Laura encapçala el grup

Descansem una mica abans de continuar

El monestir poc a poc va quedant abaix


Pas dels francesos

Mares i Martí amb Santa Anna radera

S'han acabat les escales i comencem les vistes

Agulles del mico, l'elefant i la mòmia
Quan arribem al final del fonicular els peques volen menjar, per ho que aprofitem per descansar i que mengin una mica. El tram més dur ja s'ha fet. A la caseta del funicular hi ha explicacions del parc, màquines de vending i refrescs, lavabos i una terrassa amb molt bones vistes.

Peques recuperant forces


El Monestir des d'on estem

A la terrassa fem alguna foto de grup

Reprenem la marxa pel camí de Sant Jeroni
Durant una estona caminem en pla, fins a trobar l'indicador de Santa Magdalena, on començarem de nou la pujada fins a coronar l'agulla.Grup adalt l'agulla de Santa Magdalena

Peques gaudint del paisatge

Darrere la Gorra Frígia amb escaladors
Iniciem la baixada

Tram d'escales una mica delicades
 Una vegada passades les escales arribem a la balma on hi havia l'ermita de Sant Onofre, la més gran de Montserrat, ara en runes. És molt maca i paga la pena visitar-la.

La ermita de Sant Joan molt apropRestes de mur i canalitzacions de Sant Onofre

Ermita de Sant Joan
 Des de Sant Joan tornem de nou al fonicular, on agafarem la pista que baixa cap el monestir.
El núvols comencem a cobrir l'agulla on hem estat

Martí observant l'entorn

Sergi, Lucía i Laura
 Baixant per la pista arribem a una nova ermita, i aquesta és la cinquena d'avui, la de Sant Miquel.

Al cap de poc de deixar l'ermita trobem un camí que ens porta al mirador de la creu de Sant Miquel, des d'on hi ha una de les millors vistes del monestir.

Monestir des de la creu de Sant Miquel

Ja gairebé hi som
 Una vegada arribats al monestir aprofitem per visitar la basílica i veure la Moreneta.Interior de la basíliaUna vegada visitada la basílica fem la darrera foto i cap a casa. Ha estat una excursió dura però mooolt maca.