Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 27 de maig de 2014

Volta pel Collsacabra: Rupit- Salt de Sallent - La Donada - Casadevall - Rupit

Dissabte 24 Maig

Va ser un llibre d'excursions en família pel Collsacabra el que em va dur a preparar aquesta sortida. En principi sortia de Sant Joan de Fàbregues, passava pel salt de Sallent, baixava a la vall de sota pel pas de la Donada, transcorria per la vall i tornava a pujar els cingles pel grau de Casadevall. Vaig pensar que estaria bé sortir i arribar des de Rupit i, ràpidament vaig començar a buscar per internet la millor ruta possible. Finalment vaig trobar dues que juntes feien la ruta que jo volia:

Con los nenes a cuestas: Salt de Sallent

Fes muntanya: grau de la Donada - grau de Casadevall

En total són 19km que varem fer en poc més de 5 hores, parant 20 minuts per esmorzar. No és una ruta difícil, però la pujada pel grau de Casadevall, on superem 250 metres en molt poca estona, pot fer-nos suar una mica.
Ho millor de la ruta són les grans vistes dels cingles del Collsacabra, tant des d'adalt com des d'abaix i les espectaculars vistes del Salt de Sallent, de més de 100 metres de caiguda lliure, i el fet de poder visitar Rupit, un poble encantador on podem prendre alguna cosa al acabar l'excursió. 

Aquell dia havien quedat la Helena, una companya que havia conegut a la VF de Centelles, la Susana i l'Ariadna (em va agradar molt la idea de portar una ampolla de vi a la muntanya), amigues seves, el Cristian i el Jorge Serratosa, companys de sortides, i jo.

A les 9:00 sortim de l'aparcament de Rupit (2€ tot el dia) i sense entrar al poble baixem per la pista que bordeja el poble. A 100 metres aproximadament, a la dreta veiem marques de GR que s'endinsen a la muntanya, les seguim i a partir d'aquí seguirem el camí principal i les indicacions que ens duran a Sant Joan de Fàbregues.

Vistes dels cinbles de Tavertet
Seguint el camí principal arribem al mirador dels Bassis, des d'on es veu l'Agullola i la resta de cingles. Les vistes són impressionants.

L'agullola des del mirador dels Bassis

Cingles
Aprofitem per fer-nos una foto de grup

Continuem el camí i al cap de poc trobem un parell de tombes antropomòrfiques.

Després d'un tram de baixada arribem a la pista que baixa de Rupit, i al cap de poc divisem Sant Joan de Fàbregues.
Agullola
Seguint la pista cap avall, de seguida veurem a l'esquerra un indicador cap al Salt de Sallent, el seguim.

Salt de Sallent

Cristian al Salt de Sallent
Seguim la pista i arribem a un mirador on es veu el salt en la seva totalitat.

Seguim la cinglera per la dreta i trobem el grau de la Donada, que baixa fent ziga-zagues fins a la vall d'asota amb bastant facilitat.

Cingleres vistes des d'avallMasia de la Donada


Seguim la pista fins que arribem a la masia de Casadevall, a partir aquí girem a l'esquerre i, seguint les fites fem el grau de Casadevall, on superem un desnivell de 250 metres en poca estona.

Jo una vegada superat el grau de Casadevall

Cristian, Helena i Jorge dalt de la cinglera

Ariadna, Susana, Dani i Helena
Una vegada superat el grau de Casadevall seguirem el camí que bordeja els cingles tornant al Salt de Sallent. Les vistes són precioses.
Afegeix la llegenda
Arribant al Salt de Sallent, agafem un camí, hi ha indicacions, que ressegueix la riera per anar cap a Rupit. El camí és de pujada però és força suau. En mig hora arribem a Rupit. Hi ha una font al costat del camí.

Arribada a Rupit
A Rupit fem un mos ràpid i tornem cap els cotxes.

Cristian, Helena, i la resta del grup al pont

Vistes de Rupit des del pont
Una vegada arribats als cotxes ens acomiadem i marxem cap a casa.