Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 19 d’agost de 2014

Ferrada de la Cinglera dels Resistents - Castellbell (Montserrat)

Dimecres 7 d'Agost del 2014

La Marta i jo teniem una tarda entre setmana sense els peques i no era qüestió de desaprofitar-ho, per ho vaig dir-lis al grup de fer una ferrada que fa poc havien ampliat a Castellbell, Montserrat, i laHelena, el Jorge i el Cristian van apuntar-se encantats. 

Aquesta ferrada està situada en una cinglera a les afores del poble de Castellbell que hi ha davant el pont vell. Ho normal és deixar el cotxe en un aparcament que hi ha al costat mateix del pont vell i seguir les indicacions en groc marcades amb les qüatre barres i estelades. És força fàcil de seguir. Fins al principi de la ferrada deu haver una mig hora, encara que la meitat del trajecte és de forta pujada.

La ferrada consta de cinc vies verticals i un parell d'horitzontals de diferent dificultat que poden realitzar-se de manera independent. També hi ha 3 reunions per fer ràpels. Amb una corda de 40 tens suficient. Ho bo és que pots fer un tram, baixar fer ràpel o caminant i fer un altre, i així fins a completar-la. El tram més difícil és un sostre de 3 metres, que es pot fer amb escala o per la paret, totes dues opcions són complicades.ta
Per fer-la completa calcula entre 2 i 3 hores.

El Cristian i jo ja l'havien visitat no feia gaire, però ens havien deixat la part més difícil i teniem ganes de provar-ho de nou a veure si la superàvem.

Aquí us deixo la web del constructor per a més informació: VF dels Resistents

Cartell  de la ferrada al costat del pont vell
Iniciem la ferrada amb un llarg tram horitzontal amb clavijas a les parets una mica incòmodes. A un cantó tenim vistes del Llobregat passant per Castellbell i a l'altre de Montserrat.

Helena al inici de la ferrada

Marta radere
Aquest primer tram és força llarg i una mica incòmode, i tot i ser horitzontal hi ha un lleuger desplom que et va carregant.

Aquí la Helena, que no havia menjat gaire, va sentir-se dèbil i es va improvissar un ràpel per baixar-la abaix, ja que el tram que faltava semblava una mica complicat.

Jo penjat com un mussol

Baixada la Helena continuem aquest primer tram

Final del primer tram

Marta acabant el primer tram. Jorge observa


Després d'aquest primer tram iniciem el descens amb un ràpel per poder continuar la ferrada.

Helena ha pujat per un altre via i fa el ràpelJorge baixant a lo loco

Cristian baixant el ràpel
Tornem a pujar per un altre via i agafem un altre tram horitzontal, seguint la cinglera.Marta en primer terme i Cristian montant el ràpel volatDesprés de practicar ràpels i fer algunes vies més de la ferrada el Jorge i el Cristian s'atreveixen amb el tram més complicat de la via. Un sostre horitzontal de 4 metres. Ho superen amb nota.

Jorge superant el sostre


Cristian al mig del sostre abans de superar-lo

Jo ho intento però no puc. Un altre dia serà.
Continuem fent la resta de vies, jo, com que ja les he fetes em quedo amb la Marta i la Helena fent ràpels.
Cristian superant un desplom

Al final se'ns fa de nit, i passades les 9 iniciem la tornada cap a casa. Ha sigut una tarda entretinguda.