Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 18 de gener del 2015

Cingles de Bertí: Turó de les Onze Hores

Dissabte 17 de Gener del 2015

Avui hem quedat per donar una volta pels cingles de Bertí, per la zona de Sant Miquel del Fai. 

Hem quedat: la Helena, la Susana, el Jorge, el David i jo. 
Arribem a Riells de Fai a les 8, deixant el cotxe al pàrquing que hi ha a l'inici del poble,  i al cap de poc ens posem en marxa. Fa fred, força, però a mida que anem caminant i puja la temperatura ens oblidem del fred.

La sortida d'avui és una mica exigent. Són 14.5 quilòmetres segons hem vist al wikiloc, d'on la varem extreure, amb 824 m. de desnivell, encara que amb el GPS ens van sortir 17 quilòmetres i 900 metres de desnivell. No recomano fer-la amb nens.

Sortirem de Riells de Fai, seguint la vall de Tenes fins arribar a Sant Miquel del Fai, després anirem seguint les cingleres durant una bona estona, baixarem i iniciarem una forta pujada fins el Turó de les Onze Hores, seguirem de nou les cingleres i anirem baixant de nou fins arribar a Riells de Fai.

Es una excursió on es gaudeix de molt bones vistes, ja sigui de les cingleres i de les diferents valls per on passarem, com del salt de Sant Miquel del Fai o de les vistes des del turó. En alguns moments es passa molt a prop de la cinglera, tot i que al haver-hi matolls s'amaga una mica l'alçada. No és difícil, però cal anar-hi en conte.

Recomano fer-la amb el track del wikiloc de abans, ja que és molt fàcil equivocar-se de camí si anem només amb mapa i no coneixem la zona.

Iniciem la sortida des del pàrquing de Riells de Fai, travessem la carretera i agafem la pista que va cap a la dreta, no la que baixa. Seguirem el camí i fent casos dels diferents cartells ens aproparem fins a Sant Miquel del Fai.

Cingles de la Pineda a l'inici de la sortida
Cingles de Sant Quirze
Seguim el camí arribem a la font de la pineda, al costat d'un plataner molt gran, hem d'agafar em camí que puja, però si continuem una mica més endavant veurem el gorg d'en Jeroni.

Gorg d'en Jeroni
Vist el gorg tornem una mica cap enrere i iniciem la pujada fins a Sant Miquel del Fai. Poc a poc anem pujant per un camí empedrat i viem el salt de manera més clara.

Cascada de Sant Miquel
Grup a l'entrada de Sant Miquel del Fai
Una vegada arribats al mirador continuem endavant. Enrere es veu la vall de Tenes. Travessem el pont i seguim les marques de GR, cap a la dreta, que ens porten a un camí que segueix la cinglera.

Jorge mirant la vall de Tenes
Sant Miquel del Fai
Vistes de la vall de Tenes
Cingles i Turó de les Onze Hores


Arribat a un punt hi ha un corriol marcat amb una fita de pedres que surt cap a la dreta, deixant el GR. L'agafem i iniciem la baixada.


Poc a poc anem baixant
Paller del Boll i Turó de les Onze Hores
El camí ens porta fins el Paller del Boll, passant per enrere i continuant la baixada.




Anem baixant i baixant fins arribar a les afores de Riells de Fai.



Una vegada abaix toca pujar
Una vegada arribem a les primeres cases, just acabada la baixada, girem cap a l'esquerre per un camí que s'endinsa de nou a la muntanya. Des de baix el Turò de les Onze Hores es mostra imponent. Els primers trams són de lleugera pujada, però arribat a un petit gorg la pujada s'incrementa, sent necessari grimpar en alguns trams.

Petit gorg enmig del camí
Anem pujant i grimpant durant una estona, fins arribar al Barbot Negre, uns degotalls força espectaculars des d'on es gaudeixen de molt bones vistes. El camí no passa just per aquests degotalls, ens haurem de desviar una vintena de metres. S'ha d'anar en conte no passar-nos-els de llarg, ja que són molt macos.

Vistes de la vall

El Barbot Negre


David i Susana

Deixem el Barbot Negre enrere i continuem el camí entremig de forta pujada i grimpades fins arribar a dalt, llavors, girem cap a la dreta i ens anem apropant poc a poc al cim. Veiem a l'esquerre una drecera amb una corda que la Helena i el Jorge agafen. La Susana, el David i jo continuem el camí i de seguida ens trobem, iniciant el darrer tram fins arribar a dalt del turó.

Vistes des del cim

El grup sencer
Arribem al cim i aprofitem per esmorzar. Des d'aquí hi ha molt bones vistes. Ens fem fotos i descansem una mica, doncs al sol s'està molt bé. Ara només toca baixar.

Tornem una mica cap enrere i agafem un camí ample que va en direcció contraria del cim. A la primera corba deixem el camí i seguim recte per un caminet que segueix la cinglera fins el grau d'en Traver, on iniciem la baixada.

Caminem per la cinglera

Al cap de molt poc arribem al grau del Traver.
Arribats al grau del Traver iniciem la baixada, al principi força vertical, encara que poc a poc va fent-se més suau. Ara només toca seguir el camí fins arribar a Riells de Fai.

Anem baixant pel grau del Traver

Turó de les onze hores de d'abaix
Les cingleres van quedant enrere




Finalment arribem a les afores de Riells, Ara només hem de continuar baixant una mica més i a les 15 hores arribem fins al pàrquing que hi ha a l'inici del poble on hem deixat el cotxe.

2 comentaris: