Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 26 de novembre del 2013

Torrent del Lloro i Clot dels Cargols (Montserrat)

Dissabte 23 de Novembre.

Quedem l'Isaac i jo a les 7:30 al velòdrom d'Horta. Avui farem el torrent del LLoro, una miniferrada facileta prop de la cova de l'Arcada, i baixarem fent ràpel pel barranc del Clot dels Cargols.


Agafem la ronda direcció el Bruc per l'A2. Travessem el Bruc i girem a la dreta l'escola, després d'una corva tancada a l'esquerre agafem una pista i deixem el cotxe un parell de quilòmetres més enllà.
Encara que porto un track amb la ruta m'he guiat per la meva mala memòria i ens toca caminar una mica.

Passem al cap de poc pel parking del Castell, on haurien de deixar el cotxe. A partir d'aquí ens dirigim cap a la cova de l'Arcada.
Cova de l'Arcada


Abans d'arribar a la font d'en Xebrot girem a l'esquerre i arribem a la miniferrada del LLoro.

No és gaire llarga però ja que hi som la fem : )

Iniciem l'ascens
A partir d'aquí anem remontant el torrent de Lloro, a vegades grimpant, a vegades caminant fins arribar al camí que ve del refugi Vicenç Barbé. A partir d'aquí girem a l'esquerre i al cap de poc de travessar el pas del príncep, quan veiem unes marques blaves als arbres a l'esquerre del camí ho deixem i seguim les marques fins que arribem a la reunió del primer ràpel, en un arbre.

Isaac fent el primer ràpel de 15 metres
Un cop fet aquest primer ràpel, bastant facilet, trobem un parell de 6 i 7 metres. Jo desgrimpo el primer i monto el segon.
De seguida trobem el ràpel de 42, però com ha desaparegut del passamà que hi havia el primer cop que vaig fer aquest barranc en confonc i fraccionem el ràpel en dos, fent parada en una petita terrasseta que hi ha enmig amb capacitat per dues persones.
S'ha de dir que tot podria fer-se fraccionat amb una corda de 50 metres.

Vistes des de la reunió ràpel de 42 metres
L'Isaac baixa primer



Jo baixo poc després
Ràpel sencer
De seguida trobem un nou ràpel en un arbre a l'esquerre de 15 metres i passat aquest un altre en un arbre a la dreta de 22 metres.



 A partir d'aquí hem de desgrimpar entre un caos de blocs. Hi havia un ràpel de 4 metres però algú ha tret la reunió i hem de vigilar la baixada. Trobem darrere unes roques la reunió d'un ràpel d'11 metres, estem al tram final. Fem el ràpel i el següent és un de 20 que  hi ha dins el caos de blocs que s'assembla a un avenc.

Ara només ens queda l'últim de 22 per una xemeneia.


A partir d'aquí només ens queda agafar el camí de l'esquerra, baixar a la vall i seguir fins arribar al cotxe.

Ha sigut un bon matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada