Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 8 de març del 2015

Bosc de Savassona - Guilleries

Diumenge 1 de Març.

Excursió amb desnivell suau que es va repartint poc a poc al llarg del seu recorregut que es fa en gran part per pista. 

Deixarem el cotxe a Tavèrnoles i veurem el plou de glaça, després anirem i visitarem Santa Magdalena de Conangle, una bonica capella amb campanar i claustres a dalt d'un turó des d'on hi ha bones vistes, i seguirem fins arribar al bosc de Savassona, amb blocs de roca gegants on es practica boulder i amb pedres amb gravats rupestres, amb l'ermita de Sant Feliuet des d'on hi ha molt bones vistes, per tornar després a Tavèrnoles.

Feia varies setmanes que no havien quedat per fer cap sortida a la muntanya i teniem ganes, i com que el dia acompanyava vaig pensar que estaria bé anar a veure el bosc de Savassona, amb les seves pedres gegants. Vaig buscar al wikiloc alguna ruta que anés fins allí i vaig trobar aquesta: wikiloc Savassona. A nosaltres ens va sortir una miqueta més de recorregut, uns 12 quilòmetres i 400 metres de desnivell.

Deixem el cotxe a Tavèrnoles, passem pel restaurant Can Joanot, travessem la carretera i arribem fins el Mas  i travessem la carretera (per on hem vingut) per anar a la Bauma, una masia que deixarem enrere, travessarem de nou la carretera i veurem indicacions del pou de glaç de Salou, per on passem.

Iniciem la marxa
Arribem al pou de glaç de Salou


Travessem el rierol





Seguim el camí ens dirigim a Can Salou, i quan arribem girem cap a l'esquerre i iniciem la pujada per arribar a Santa Magdalena, on descansarem una mica i recuperarem forces. S'ha de dir que el lloc ofereix bones vistes i que és molt maco. 

Arribant a Santa Magdalena

Claustre


Una vegada recuperades les forces continuem el camí, travessant una vaja i seguint recte. 


Martí a la barraca del pastor
Quan arribem a una petita barraca de pedra que hi ha al costat del camí girem a la dreta fins a trobar unes escales de pedra que baixem. Seguirem per allí. Seguint el camí, arribem a les restes del castell de S'Avellana a dalt una roca. Varem pujar però del castell no hi havia pràcticament rastre, a excepció d'algun minúscul tros de mur. 

Pujant per unes escales per veure el castell de S'avellana


Vistes des d'on hi havia el castell
Tirem una mica cap enrere i baixem per un caminet fins arribar a una explanada on hi ha una bàscula. Seguim baixant per una pista paral.lela al Ter, travessant una pedrera abandonada i endinsant-nos en un bosc. Veiem indicadors de Tavèrnoles i els seguim. Al cap de poc arribem a la primera pedra amb gravats: la pedra de l'Home, on es veu una figura d'un home? dona? extraterrestre?

Martí amb la roca de l'home 
 Després trobem la pedra de les bruixes, amb multitud de gravats.

Pedra de les bruixes
Al cap de molt poc arribem a una pradera amb arbres on parem a descansar i dinar. Davant tenim, tapat pels arbres el monticle rocós on hi ha Sant Feliuet i davant nostre la pedra del dau, on un grup d'escaladors practiquen boulder. S'ha de dinar que el pas d'escaladors és continu. Quan marxen uns arriben uns altres. 

Explanada on parem a dinar.

El dau
Escaladors al dau
Després de dinar ens endinsem al bosc, on hi ha molts blocs de pedra on es deu practicar el boulder. El més impressionant és el de la pedra dels sacrificis. 

Pedra dels sacrificis

Sergi i Mario aguantant la pedra no sigui que caigui
Alguns pugem a una gran pedra inclinada i fem una mica d'escalada d'estar per casa.



Iniciem la pujada al monticle rocós on hi és Sant Feliuet.



Hi ha molt bones vistes.


Sant Feliuet


Tombes antropomorfes i riu Ter al fons

Foto de grup
Iniciem la tornada, travessem la carretera i seguim indicacions cap a Tavèrnoles. Passem pel costat del castell de Savassona.

Castell de Savassona
Passem per la balma de la Baronessa.

Balma de la Baronessa


Seguim recte i continuem per mig del bosc per un petit corriol. Arribem fins un camí més ample, passant pel costat d'una gran fita, que miraculosament no va patir destrosses, i continuem baixant fins arribar al mirador de Tavèrnoles, a sobre el poble. Continuem la baixada i al cap de poc arribem a Tavèrnoles.

Fita que va resistir el pas del nostres fills
Aprofitem per prendre alguna cosa en el restaurant Cal Joanot i després marxem cap a casa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada