Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 17 de novembre del 2015

Turó de l'Home i les Agudes: Montseny

Diumenge 15 de Novembre del 2015.

Feia temps que estava prevista, i quatre setmanes abans varem estar apunt d'anar-hi, coincidint amb la vistositat de l'arribada de la tardor, però per imprevistos de darrera hora no va poder ser, però tot i així va ser una sortida preciosa de principi a final.

Un recorregut d'11 quilòmetres i 500 metres de desnivell, 700 acumulats, feien d'aquesta sortida un repte que va superar-se amb bona nota, en total 4,5hores, anant sense presa, fent alguna parada i fotos. L'objectiu: el Turó de l'Home amb 1706 metres i les Agudes, amb 1705, primer i segon cims del Montseny. Un recorregut molt maco, que tot i haver-ho fet varies vegades no em canso de repetir.

Avui som 4 famílies, 15 en total, entre ells el David, germà del Javi, que s'apunta per primer cop amb nosaltres i espero que no sigui l'últim. Ens dirigim en cotxe cap a Sant Celoni i d'allí seguint les indicacions fins a Santa Fe, compte amb les corves, passat Santa Fe seguirem un quilòmetre i trobarem, abans d'una corba, a l'esquerre una zona d'aparcament. Allí deixarem el cotxe. Si no hi ha lloc deixarem el cotxe al voral de la carretera, tal com vàrem fer nosaltres. 

Comencem a caminar des d'allí i trobem de seguida la font de Passavets. Ara només hem de continuar endavant, el camí és evident, i seguir les fites que t'assenyalen el camí i fa impossible perdre's.

Iniciant l'excursió
Durant tota la pujada i la baixada el camí transcorre per una fageda amb les fulles dipositades al terra. Trobem també algun avet, però pràcticament tot el recorregut, almenys fins arribar als cims, transcorre per fageda.


Toca pujar una bona estona



El grup descansant un moment
Més pujada
Al mateix camí veiem una fita que indica un pou de neu a pocs metres. Ens desviem i anem a donar-hi un cop d'ull. S'ha d'anar una mica en conte al baixar doncs rellisca una mica. 
Inspeccionem el pou de neu
És força gran
Passat el pou continuem pujant una mica i de seguida veiem el cim del Turó de l'Home. Sembla que ja queda poc per arribar-hi.


Les agudes
Ja queda molt poc
Abandonem la fageda i comencem les vistes
Lucía i Raúl, Montseny, Montnegre i mar al fons
Ana, Pili i Javi, que últimament no fallen mai

Arriem al cim del Turó de l'Home, on, igual que nosaltres, trobem molts altres excursionistes. L'anticicló ens obsequia amb unes vistes precioses, el sol escalfa i no hi ha gens d'aire, i aprofitem per dinar. S'està d'alló més bé menjant i gaudint de la companyia i del paisatge. Millor impossible.  

Monseny, Cingles de Bertí i Montserrat

Martí i Maxim dinant
Pili i Natàlia recuperant forces
Agudes, el nostres següent objectiu

David, Javi, Sílvia, Pili, Marta, Natàlia i Raúl

Foto de grup
Havent dinant baixem fins arribar a la carretera i agafarem un camí ample que puja per anar per la carena fins arribar a Les Agudes i gaudir d'unes vistes excepcionals. Hi ha mig hora de camí entre els dos cims, però val molt la pena fer-los, doncs el paisatge és el millor de tot el recorregut i no és gens difícils, encara que al final hi ha una mica de pujada. 
Màxim i Sergi iniciem de nou la marxa

Pujant a la carena
Darrera el Turó de l'Home
Seguim les fites de pedres en tot moment








Peques esperant a la resta del grup


Arribem al cim de Les Agudes
Després d'una petita però intensa pujadeta arribem al cim de Les Agudes. Des d'aquí les vistes són molt bones. Aprofitem per descansar una mica i fer més fotos. 

Creu de Les Agudes


Marta i un servidor al cim
Foto de grup
Una vegada fet el cim baixem i, quan s'acaba la baixada veiem una fita que ens indica Santa Fe per la font de Brianço a l'esquerre. L'agafem i només hem d'anar seguint el camí i les indicacions per arribar sense pèrdua al punt d'inici.


Natalia i Maxim a la font del Brianço
Turó de Morou

Trobem una petita riera
Travessem la riera

Acabant l'excursió
Una vegada travessem la riera caminem cent metres i arribem a la font de Passavets, una mica més enllà estan els cotxes. Ens apropem al restaurant de Santa Fe i com es tradició prenem alguna cosa abans de marxar contents cap a casa. 

2 comentaris:

  1. Quin reportatge més currat! Enhorabona! Segur que m'apuntaré més d'un cop.

    PD: La noia del restaurant de Santa Fe encara està comptant Cacaolats! ;-P

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies company.

    Apuntat sempre que vulguis ; )

    ResponElimina