Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 8 de desembre del 2015

De Puiggraciòs al Turó de les Onze Hores : Cingles de Bertí

Diumenge 6 de Desembre

La nit passada havien sortit, per ho que tocava fer una sortida a prop i fàcil, i com que aquella mateixa setmana havia vist la web de Con los nenes a cuestas que havien fet aquesta sortida vaig pensar que seria una bona opció.

En total són uns 9 quilòmetres i 300 metres de desnivell força fàcils de fer que ressegueixen durant una bona estona la cinglera i s'arriba al Turó de les Onze Hores, des d'on hi ha molt bones vistes. També varem passar, tot i que és anada i tornada, pel Castell de Bertí, tot i que he s'hi pot entrar donant l'estat en que es troba. El dia estava una mica emborinat, i no vàren poder gaudir  de les vistes amb la nitidesa que ens hagués agradat. 

Avui anem tres famílies, la de la Natàlia, la del Izan i la nostra. Havien de venir un parell més, però al final no va poder ser.

Agafem la C17 i sortim a l'Ametlla del Vallés, i un cop allí continuem pel carrer principal travessant el poble i continuant fins que arribem a una pista en força bon estat que seguirem fins arribar al santuari, on deixarem el cotxe.

A partir d'aquí ho únic que hem de fer és seguir la pista. Podem donar un cop d'ull al santuari, però és bastant senzill. Molt a prop hi ha la torre del telègraf, des d'on es veu la vall del riu Congost.

Santuari de Puiggraciós
Torre del telègraf
Cingleres on ens dirigim


Comencem a pujar
Martí, Izan, Sergi i Natàlia
La pista ressegueix la cinglera


El dia està una mica núbol
Una vegada s'acaba la pujada veiem un camí a l'esquerre de la pista que s'endinsa en una clariana. Per aquí anirem més tard, ara continuem la pista i agafarem un camí empedrat i en baixada que surt una mica més endavant a la dreta per visita al castell de Bertí, més tard desfarem el camí i agafarem el camí que s'endinsa a la clariana.

Camí del castell de Bertí

Després de baixar el camí torna a pujar fins arribar al castell de Bertí. Degut al seu mal estat tots els accessos han estat tapiats, encara així donem un cop d'ull.

Castell de Bertí


Balcó amb reixes
Un cop visitat el castell desfem el camí i agafem el camí que hem vist abans.
Montse, Marta i Pili a la retaguardia
Vistes del castell des del camí

Continuem resseguint la cinglera

Al fons el Turó de les Onze Hores
Una vegada s'acaba la pista hi ha un petit corriol que s'endinsa entre els arbustos (foto d'adalt). El seguim i de seguida arribem a dalt del turó, des d'on hi ha molt bones vistes, llàstima que el dia no fos gaire clar.

Vall de Tena del del turó

Foto de grup
Vistes des de la cinglera



Martí dalt del Turó
Aprofitem per fer quatre fotos i dinar i després tornem pel camí per on hem vingut. 

De tornada resseguim un petit tram de cinglera.

Un cop de tornada al cotxe anem a l'Ametlla del Vallés i prenem alguna cosa. Després tots cap a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada