Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 30 de març del 2016

Via Nicolau : Berguedà

Diumenge 27 de Març del 2016

Avui hem anat a fer la Via Nicolau, una excursió pendent des de feia força temps que s'havia posposat bàsicament a que estava a estar una mica lluny. La Via Nicolau és una antiga línia de tren que enllaçava Gisclareny amb Guardiola de Berguedà per transportar fusta que des del 2009 ha estat restaurada com a ruta per fer a peu. La ruta consta de 6 quilòmetres d'anada i els mateixos de tornada, sense gaire desnivell, i durant el seu recorregut trobem varis túnels, passareles, un pont de 35 metres de llarg que segur que agrada als més petits i un parell de zones de pícnic. 
És una sortida, a pesar la distància, que es fa molt bé, tranquil.la i agradable, apta per a tots els públics (si els agrada caminar).

Alguns de nosaltres, després de fer el dia anterior els Carcaixells, estaven cansats, però com aquesta ruta, tot i ser de 12 quilòmetres, era força tranquil.la la varem fer sense problemes. 

Nosaltres sortirem del monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà (passat Berga), d'aquesta manera l'anada serà pujada i la baixada, que sempre costa una mica més, baixada. Arribem a Guardiola de Berguedà seguint la C16 i seguint les indicacions arribem amb els cotxes fins el monestir de Sant Llorenç, on hi ha una zona habilitada per deixar els cotxes. 
Per si a algú l'interessa el monestir està obert pels matins el cap de setmana, i l'entrada no costa gaire: 2€ adults i 1,5€ els nens, però nosaltres anem per feina i comencem a caminar. 

Monestir de Sant Llorenç

Al costat mateix d'on hem deixat els cotxes veurem un camí que passa pel costat del monestir. El seguim i seguirem recte durant força estona. Al cap de poc ens endinsem en un bosc.

Valentí i Sergi encapçalant la marxa
El grup els segueix d'aprop
Arribem a un pal indicador que assenyala cap a munt i també per on hem vingut, però nosaltres no hem de fer-hi cas, seguim recte pel camí. 
El grup entremig del bosc

El camí surt del bosc i enllaça amb un tram de pista asfaltada, que és la Via Nicalau "oficial". Al tornar ho farem per aquí per després enllaçar amb el monestir.


Al cap de poc trobem el primer túnel
Deixem enrere el petit túnel
Arribem al segon túnel, aquest més llarg i fosc

Marta, Sílvia i Lucía sortint del túnel
Hi haurà un moment en el que arribarem a Bagà i passarem pel costat d'una zona de pícnic (somdepícnic). Ens hem de desviar a l'esquerre, està indicat, doncs la ruta continua cap aquest costat.


Ana i Javi entrant al tercer túnel

Creuem algunes passareles

Vistes des del camí
Lucía i Natalia a una vagoneta per transportar llenya
Arribem al pont penjant de 35 metres. Hi ha indicacions de passar d'un en un, però com sembla força segur no fem gaire cas de la prohibició.



No, no fem gaire cas



Darrera pujada
Passada la darrera pujada arribem a un prat rodejat d'avets on parem a dinar. Molt a prop hi ha està l'ermita de Sant Joan dels Avellanets, alguns anem a veure-la. També trobem l'àrea de pícnic de Sant Joan de l'Avellanet (somdepicnic), però estan totes les taules plenes, per ho que dinem al prat. Per si a algú l'interessa hi ha una font al costat de l'àrea de pícnic.

Sant Joan de l'Avellanet
Dinem i descansem al prat
Iniciem la tornada






La Silvia fent el mico
Travessem de nou el pont
Sílvia i Martí
Pili amb la Lisa i un servidor

Sílvia, no es pot saltar al pont!!!
Marta, Sílvia i Ana a la vagoneta
Passant al costat d'un panell informatiu
Travessant de nou el túnel



Aquest cop seguim recte, i un cop entrant al poble veurem un indicador a mà dreta que indicarà que el monestir de Sant Llorenç es troba a 200 metres. Després d'una curta i intensa pujada arribem als cotxes i baixem fins a Guardiola de Berguedà per prendre algun refrigeri i comentar la sortida per després marxar cap a casa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada